Tillbaka

Laboratorieingenjör

Referensnummer AS1181/2021
Sista ansökan 2021-12-12
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde akademiska laboratoriet

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Vill du ha en arbetsdag där du bidrar till människors hälsa och till och med kan rädda liv genom snabba och kvalitetssäkra provsvar? Vi söker en laboratorieingenjör eller motsvarande till Akademiska sjukhusets största laboratorium, Klinisk kemi och farmakologi och vi hoppas att du är en av våra framtida kollegor!Vår verksamhet
Klinisk kemi och farmakologi (KKF) är en del av Akademiska laboratoriet. Vi är en expansiv, spännande och högspecialiserad verksamhet som utför diagnostik dygnet runt och tillhandahåller vägledning inom områdena kemi och farmakologi. Vi ger även stöd för patientnära analysverksamhet inom sluten- och öppen vård samt bidrar till forskning och utbildning. Inom KKF arbetar idag ca 130 medarbetare, varav ca 10 ingenjörer och vi utför cirka 8 miljoner analyser per år. Verksamheten är ackrediterad enligt ISO 15189. KKF har även ett laboratorium på lasarett i Enköping.

Arbetsuppgifter
Inom klinisk kemi och farmakologi kommer du att ha en inriktning mot dygnet runt verksamheten och kommer arbeta med immunkemiska metoder, ELISA samt RIA. Du kommer också vara med och vidareutveckla mellanmjukvaran Infinity och labdatasystemet FlexLab Kemi. Dina arbetsuppgifter kan bestå av följande:
  • utveckla, utvärdera och implementera analysmetoder
  • upphandling och inkörning av instrument
  • konfigurera, testa och felsöka IT-arkitektur där många mjukvaror är involverade
  • medverka vid felsökning och tillsyn av metoder och apparatur
  • parametersättning av laboratorieinformationssystem (FlexLab)
  • uppföljning av kvalitetssäkringssystem
  • delta i förbättrings- och utvecklingsarbeten/projekt
  • delta vid upplärning och utbildning av medarbetare och studenter

Kvalifikationer
Vi söker en laboratorieingenjör, kemist, biomedicinare eller motsvarande. Du behöver ha goda kunskaper kring spektrofotometri, elektrokemiluminiscens, ELISA samt RIA. Det är meriterande om du har erfarenheter kring dygnet runt verksamhet. Du behöver ha mycket goda kunskaper i svenska och engelska samt goda IT-kunskaper. Det är starkt meriterande med erfarenhet från ackrediterat sjukhuslaboratorium. Det är meriterande med goda kunskaper inom mjukvaror inom laboratoriemedicin och laboratorieinformationssystem.
Som person är du noggrann och strukturerad samt har ett trevligt bemötande och god samarbetsförmåga med förmåga att arbeta i projekt med andra yrkeskategorier på ett sjukhuslaboratorium. Du har en positiv attityd och ett flexibelt förhållningssätt till förändringar. Att ta egna initiativ och vara nytänkande är en naturlig del av din personlighet, likaväl som en tydlig kommunikation och en förmåga att fatta egna beslut. Vi söker dig som trivs med ett högt tempo och som kan arbeta mot långsiktiga mål men samtidigt ha en beredskap för att lösa akuta problem.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, så stämmer det här in på dig så kan Akademiska sjukhuset vara den framtida arbetsplatsen för dig! 

Villkor
Tillsvidareanställning 100%, på Klinisk kemi och farmakologi, Akademiska sjukhuset. Tillträde enligt överenskommelse. Arbetet utförs i regel under kontorstid. Anställningsintervjuer och tillsättning av tjänsten kan komma att utföras löpande under ansökningstiden. Din ansökan vill vi ha senast den 12:e dec 2021.

För mer information
Biträdande sektionschef Niclas Rollborn, 018-611 42 19
Medicinskt ledningsansvarig läkare Torbjörn Åkerfeldt, 018-611 42 72
Facklig representant för Sveriges ingenjörer Anders Edström, 018-611 10 17

Ansökan
Välkommen med din ansökan som du skickar via länken nedan.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare