Tillbaka

Specialistläkare psykosvård och rättspsykiatrisk vård

Referensnummer AS1178/2021
Sista ansökan 2021-12-16
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Psykiatri, Psykosvård och Rättspsykiatrisk vård

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Vår verksamhet


Sektion Psykosvård och Rättspsykiatrisk vård inom Verksamhetsområde Psykiatri, Akademiska sjukhuset bedriver högspecialiserad vård för personer med schizofreni och schizofreniliknande tillstånd i öppna och slutna vårdformer. Detta sker i dialog med patienter, anhöriga och i samverkan med vårdgrannar samt brukarorganisationer. Vi eftersträvar ett personcentrerat arbetssätt. Mer om oss och våra verksamheter kan du läsa på www.akademiska.se/Om-Akademiska

Är du intresserad av att arbeta som specialistläkare hos oss i sluten eller öppen vård? Då är du välkommen att skicka in en intresseanmälan!

Ditt uppdrag


Sedvanliga läkararbetsuppgifter inom heldygnsvård samt öppenvård, bedömnings- och utredningsarbete samt behandlingsarbete. Tillsammans med psykologer, sjuksköterskor, socionomer, skötare, arbetsterapeuter och övriga läkare ansvarar du för våra patienter. Även om sjukhuset är stort är avståndet mellan våra specialistområden aldrig långt. Hos oss får du en möjlighet att utvecklas genom stimulerande möten med patienter och kollegor samt genom handledning. Tillsammans skapar vi en utmanande och utvecklande arbetsplats.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är specialistläkare och har ett brett och genuint intresse för våra patienter. I ditt arbete sätter du alltid patienten i fokus. Du har god förmåga att kommunicera dina kliniska bedömningar och beslut. För att lyckas krävs teamarbete. Som person är du ödmjuk, ansvarstagande, nyfiken och noggrann. Stämmer detta in på dig kan psykosvården vara rätt utmaning för dig.

Vi erbjuder


Vi erbjuder tidsbegränsade vikariat med start i februari 2022 Tillträde enligt överenskommelse. Inför anställning tas utdrag från misstanke- och belastningsregistren.

Vill du veta mer?


Psykosvård och Rättspsykiatrisk vård:
Tarja-Leena Kirvesniemi, sektionschef, 018 – 611 23 63, tarja-leena.kirvesniemi@akademiska.se
Daniel Neider, Chefsöverläkare 018-611 86 53

Facklig kontaktperson nås via Upplands Allmänna Läkarförening, kansli 018-611 34 95

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan som du skickar via länken nedan.

OBS! Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev och ditt specialistbevis 
Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.  

För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av specialistläkartjänster på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap.  8§) och dokumenten är nödvändiga för sakkunnigprövningen. 

Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/ 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare