Tillbaka

Specialistläkare till skuldra-knäsektionen

Referensnummer AS1177/2021
Sista ansökan 2021-12-15
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde ortopedi och handkirurgi (skuldra- knäsektionen)

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Vår verksamhet
Verksamhetsområdet ortopedi och handkirurgi är en arbetsplats i ständig utveckling som består av en ortopedisk vuxenakutmottagning, omhändertagande av akuta och elektiva ortopediska tillstånd samt en barnortopedisk enhet med akut och elektiv verksamhet. Huvudinriktningen är såväl högspecialiserad som basorienterad ortopedisk vård inom sju olika sektioner indelade i proteskirurgi, ryggkirurgi, frakturkirurgi, skuldra/knäkirurgi, fotkirurgi, handkirurgi samt barnortopedi. Förutom patienter från Uppsala län handläggs ett stort antal riks/regionpatienter inom respektive subspecialitet och verksamhetsområdet har ett omfattande samarbete med ortopedklinikerna i regionen. Verksamhetsområdet har omkring 250 anställda.

Ditt uppdrag
Tjänsten innefattar akut och elektiv ortopedi med inriktning på axel- och knäkirurgi. Jourtjänstgöring ingår i tillägg till mottagning, avdelningsarbete samt akut och elektiv kirurgi. Tjänstgöringen är förlagd till Akademiska sjukhuset men en del utav arbetsuppgifterna kan vara förlagda till Enköpings lasarett. Verksamhetsområdet har en akademisk profil med utbildning för läkarstudenter och läkare i alla delar utav karriären, andra grundutbildningar och specialistutbildningar för sjuksköterskor.

Som medarbetare i skuldra-knäsektionen ingår du i ett team specialister/överläkare med stort kliniskt och akademiskt engagemang och med en stark lojalitetskänsla. Du kommer att ha möjlighet till multiprofessionell utveckling då vi bedriver tätt regelbundet samarbete med flera specialiteter.

För oss är det viktigt att vården präglas av respekt, trygghet och kontinuitet. Vi sköter våra patienter enligt ett system med enbart patientansvariga läkare, vilket innebär att den doktor som handlagt patienten på mottagningen också är den som opererar patienten, och sedan också följer upp patienten efter operationen. För att säkra kvaliteten och ständigt förbättra vården, deltar vi i olika nationella register. Vi bedriver forskning med nationella och internationella samarbetspartners och kvalitets- och patientsäkerhetsarbete med fokus på proaktiv verksamhetsutveckling.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som är specialist i ortopedi med särskilt intresse för skuldra och knäkirurgi. Du har en stark personlig drivkraft och brinner för att vara med och utveckla verksamheten till en internationellt hög standard. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet där god samarbets- och kommunikationsförmåga samt en ödmjuk, ansvarstagande inställning i kombination med pedagogisk förmåga värderas högt. Forskningserfarenhet, pedagogisk förmåga och engagemang inom verksamhetsutveckling/planering är meriterande
 
Vi erbjuder
Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid, med 6 mån provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Vill du veta mer?
Sektionschef Dimitrios Argyrakis, 018-611 70 96
Facklig företrädare UAL Greta Snellman, 611 71 73

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev och ditt specialistbevis. Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.  

För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av specialistläkartjänster på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap.  8§) och dokumenten är nödvändiga för sakkunnigprövningen. 

Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/