Tillbaka

Vi söker en sjuksköterska till hjärtmottagningen

Referensnummer AS1167/2021
Sista ansökan 2021-12-07
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Hjärt-lungmedicin och klinisk fysiologi

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Hjärtmottagningen är en trevlig arbetsplats som tillhör verksamhetsområdet hjärt-lungmedicin och klinisk fysiologi. Till denna mottagning kommer Hjärtsektionens patienter på öppenvårdsbesök hos läkare eller sjuksköterska. Till mottagningen hör även hjärtsektionens forskningssjuksköterskor.

Hjärtsektionen har två avdelningar, en avdelning för svikt- och arytmipatienter, 50F och en avdelning för patienter med ischemisk hjärtsjukdom och akut hjärtinfarkt, 50G/HIA. Vi har två lab, PCI-lab där vi gör kranskärlsröntgen, PCI, TAVI m.m. och Arytmilab där ablationer, pacemakerinläggning m.m.utföres. På 50G finns en dagvårdsavdelning dit patienter kommer för att göra planerade undersökningar och behandlingar.

Ditt uppdrag


Som mottagningssjuksköterska arbetar du med många olika arbetsuppgifter bl.a. telefonrådgivning, patientinformation, dosjustering av det blodförtunnandeläkemedlet Waran, uppföljning av patienter som är ordinerade blodförtunnande läkemedel och bokning av vissa planerade behandlingar. Som sjuksköterska är du spindeln i nätet rörande patientens frågor och önskemål. Du är även mottagare av andra vårdinstansers frågor gällande hjärtpatienter. Man kan också behöva vara behjälplig på mottagningens EKG och provtagning.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och har några års erfarenhet av hjärtsjukvård och god vana att arbeta i Cosmic Det är meriterande med erfarenhet av mottagningsarbete, telefonrådgivning samt ärendehantering i 1177.

Du måste vara flexibel, lösningsorienterad och ha stort patientfokus. Då vi är en liten grupp som arbetar kring samma patienter och med liknande arbetsuppgifter lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet och förmåga att arbeta självständigt.

Vi erbjuder


En tillsvidaretjänst med grundomfattning 100 procent. Arbetstid; helgfria vardagar måndag – fredag. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Kontakta Avdelningschef Josefin Spengler 018-611 13 91
Facklig representant Yvonne Björkman 018-611 27 37

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer kommer att ske fortlöpande så vänta inte, utan skicka in din ansökan redan idag.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.