Tillbaka

Nyexaminerad sjuksköterska till postoperativt utbildningsspår

Referensnummer AS901/2021
Sista ansökan 2021-12-13
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde anestesi, operation och intensivvård

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vi har en långsiktig plan för dig


Vi väljer nu att starta ett nytt utbildningsspår inom verksamhetsområde anestesi, operation och intensivvård där du som nyexaminerad sjuksköterska får möjlighet att inrikta dig mot postoperativ vård från starten av din karriär. Under ditt första år efter avslutade studier kommer du erbjudas rotation mellan våra fyra olika uppvakningsavdelningar i kombination med att du är en del av KUÅ, kliniskt utvecklingsår.

Efter ditt första år i vår verksamhet fortsätter vi ge dig kompetensutveckling i form av föreläsningar och studiedagar inom det postoperativa spåret. Denna fortbildning ges av våra egna utbildningssjuksköterskor och anpassas efter dina behov. Du kommer också att få ta del av den helt nya och unika omvårdnadskursen Omvårdnad inom postoperativ och kirurgisk intermediärvård som innefattar 7,5 hp och läses på halvfart under 10 veckor. Kursen är den enda i sitt slag i Sverige och riktar sig till grundutbildade sjuksköterskor som vill ha ökad kompetens inom postoperativ vård och intermediärvård. Föreläsningar och övningar under kursen leds av specialistläkare och specialistsjuksköterskor från Akademiska sjukhuset.

Om du på sikt är intresserad av att vidareutbilda dig till specialistsjuksköterska så erbjuder Akademiska sjukhuset studielön inom intensivvård, operation och anestesi. 

Välkommen att börja din karriär hos oss! Mer information om vårt verksamhetsområde finner du här.

Postoperativ vård


Inom verksamhetsområde anestesi, operation och intensivvård finns idag fyra uppvakningsavdelningar som du under ditt första år kommer roterar emellan.
  • Postoperativa avdelningen 101F– vi tar emot patienter från kirurg- och ortopedoperation och under jourtid även från andra opererande kliniker. Vidare har vi ett nära samarbete med centralintensivvårdsavdelningen.
  • Uppvakningsavdelning ingång 95–96 – vi tar emot patienter från operationer inom gynekologi, obstetrik, endokrin, urologi och colorektal.
  • Uppvakningsavdelning 79G – vi tar emot patienter från operationer inom oral, plastik och öron
  • Samariterhemmet – vi tar emot patienter från operationer med varierande kirurgisk diagnos.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är nyexaminerad sjuksköterska med ett intresse för perioperativ vård.

Vi erbjuder


Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Aregash Tesfaldet 018-6173660 aregash.tesfaldet@akademiska.se
Sektionschef Liza Nordström Partanen 018-611 35 65, liza.nordstrom.partanen@akademiska.se
Facklig företrädare Vårdförbundet nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Rekrytering sker löpande under ansökningstiden.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.