Tillbaka

Sjuksköterska till kvinnofridsmottagningen

Referensnummer AS1160/2021
Sista ansökan 2021-12-10
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde kvinnosjukvård

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Kvinnofridsenheten är Nationellt centrum för Kvinnofrid (NCK) kliniska verksamhet för våldsutsatta kvinnor. Enheten består av två enheter - Kvinnofridslinjen och Kvinnofridsmottagningen.

Kvinnofridslinjen är den nationella stödlinjen för våldsutsatta kvinnor, anhöriga samt professionella. Kvinnofridsmottagningen är en öppenvårdsmottagning på Akademiska sjukhuset. Mottagningen är öppen helgfri måndag till fredag, kl 8-16.30. Mottagningens arbete omfattar stödsamtal och behandling av kvinnor som utsatts våld eller hot om våld i en nära relation. Kvinnor utsatta för sexuella övergrepp undersöks och följs upp på mottagningen. Patientbesöken är både akuta och tidsbokade.

Kvinnofridsmottagningen söker medarbetare under den tid som en av våra behandlare är föräldraledig.

Ditt uppdrag


Arbetet på mottagningen omfattar stödsamtal, medicinska bedömningar samt uppföljning av kvinnor som blivit utsatta för våld. Besöken kan vara både planerade och akuta. I arbetet ingår, förutom samtalsstöd och behandling även att följa upp medicinska insatser och bedömningar enskilt och tillsammans med läkare. I mottagningsarbetet ingår också att genomföra riskbedömningar gällande personsäkerhet. Samordna till SIP. I övrigt sedvanliga administrativa mottagningsuppgifter. Schemalagd grupphandledning ingår.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är leg sjuksköterska med yrkeserfarenhet av att möte människor i kris. Specialistutbildning är meriterande liksom utbildning i mäns våld mot kvinnor. Har du har även utbildning i kognitiv psykoterapi, steg ett alternativt psykodynamisk psykoterapi, steg ett eller motsvarande är det meriterande.  Stor vikt läggs vid personlig lämplighet så som samarbetsförmåga, tydlighet i samtal och förmåga att skapa goda relationer. Referenstagning är därför en viktig del i rekryteringen.

Vi erbjuder


Vi erbjuder dig ett vikariat från 1 mars 2022 till 28 feb 2023. Tjänstgöringsgrad kan diskuteras.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Anna Häger 018 – 611 29 97
Facklig kontaktperson på Vårdförbundet nås via växeln, 018-611 00 00


Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer kommer att ske fortlöpande under ansökningstiden.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.