Tillbaka

Systemutvecklare, Regionalt Cancercentrum (RCC) Mellansverige

Referensnummer AS1141/2021
Sista ansökan 2021-12-07
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde regionalt cancercentrum

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Vill du göra skillnad och vara med och förbättra cancervården i Sverige? Vill du jobba i ett team och leverera bra lösningar tillsammans? Då är du välkommen att söka jobb som systemutvecklare på Regionalt cancercentrum Mellansverige. RCC Mellansverige är ett av sex RCC i Sverige, med lokaler belägna i Uppsala Science Park, strax intill Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Vår verksamhet


Vi är en kunskaps- och utvecklingsorganisation i Region Mellansverige som tillsammans med regions- och patientföreträdare samordnar, utvecklar och kvalitetssäkrar cancervården. RCC Mellansverige har ett 40-tal medarbetare där du kommer vara en del av en utvecklingsgrupp som idag består av tio personer. RCCs uppdrag omfattar att stärka klinisk cancerforskning, såväl nationellt som sjukvårdsregionalt för att vetenskapliga framsteg snabbt ska komma cancerpatienter till del.

Vi arbetar bland annat med kvalitetsregister – både på nationell och sjukvårdsregional nivå, via en nationell plattform för kvalitets- och cancerregister. Utveckling av diagnosspecifika kvalitetsregister görs av utvecklingsteam placerade i Uppsala, Umeå och Göteborg.

Ditt uppdrag


Som systemutvecklare på RCC utvecklar du kvalitetsregister och andra IT-system inom vård och medicinsk forskning vilket innebär att du bidrar till att förbättra cancervården i Sverige. Du kommer även att arbeta med integrationer mellan olika system inom sjukvården.

Du kommer att arbeta i ett erfaret SCRUM-team tillsammans med utvecklare och produktägare och även samarbeta med andra utvecklingsteam i Umeå och Göteborg. Teamet har många varierande projekt och arbetsuppgifter där det finns möjlighet att påverka och ta egna initiativ kring vilka tekniker som kan användas. Det finns möjlighet att delvis jobba på distans.

Vi lägger mycket fokus på att alla i teamet ska trivas tillsammans och vi tycker att det är viktigt med balans mellan jobb och fritid. Vill du gå på ett träningspass på lunchen får du oftast med dig en kollega för att balansera vårt intag av fikabröd på eftermiddagen.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som har akademisk utbildning inom data/systemvetenskap och som vill jobba med systemutveckling med fokus på front end. Du är lösningsfokuserad, har ett genuint intresse för programmering och trivs med att jobba i ett agilt team. Du behöver kunna arbeta självständigt men också ha en god samarbetsförmåga. Andra önskvärda egenskaper är analytiskt tänkande, initiativförmåga samt en positiv och prestigelös inställning.
Du behöver ha kunskap om:
  • Front end-utveckling
  • JavaScript-ramverk/bibliotek som React.js
  • Versionshanteringssystem, exempelvis GIT

Det är meriterande om du har kunskaper inom:
  • Scrum
  • Databaser
  • Typescript
  • C#, .NET
  • Enhetstester och kodgranskning
  • Tidigare arbete med data från hälso- och sjukvård

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidaretjänst med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning om 6 månader kan komma att tillämpas.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Rekryterande chef: Mats Lambe, tel. 070-771 56 55
IT-chef: Torbjörn Eles, tel. 073-839 74 60
Senior systemutvecklare: Martin Bodin, tel. 070-744 26 04
Facklig företrädare: Marit Holmqvist, tel. 018-15 19 18

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.