Tillbaka

IT-samordnare till Regionalt Cancercentrum Mellansverige

Referensnummer AS1140/2021
Sista ansökan 2021-12-12
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde regionalt cancercentrum

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Arbetsplatsbeskrivning


Regionalt cancercentrum (RCC) i Sjukvårdsregion Mellansverige arbetar för en bättre och mer jämlik cancervård i våra sju regioner genom att verka för målen i den Nationella cancerstrategin (SOU2009:12). Arbetet bedrivs även på nationell nivå i nära samarbete med de fem övriga RCC-kontoren i Sverige. Region Uppsala är värdregion för RCC Mellansverige som organisatoriskt ligger under Akademiska sjukhuset.

Vår verksamhet


RCC är föregångare inom nationell kunskapsstyrning. Vi stödjer framtagandet av nationella vårdprogram för de flesta cancerdiagnoser som tillsammans med cancerregistret och våra diagnosspecifika kvalitetsregister möjliggör en ständig förbättring av cancervården. Vi står för ett brett stödjande arbete som innefattar prevention, diagnostik och behandling av cancer samt rehabilitering och palliativ vård.
Ett evidensbaserat synsätt med aktivt deltagande av patienter och närstående är kännetecknande för våra insatser. Vi bedriver ett antal sjukvårdsregionala vårdutvecklingsprojekt samt medverkar i  utvecklingen av den nationella IT-plattformen INCA (Informationsnätverk för cancervården) för kvalitets- och cancerregister.
Regionalt cancercentrum Mellansverige är en arbetsplats med en stark gemenskap där samarbete är viktigt och där arbetsglädjen förenar oss. Vill du ha en stimulerande arbetsplats med möjlighet till utveckling samtidigt som du kan bidra till att göra cancervården bättre - då är det här ett jobb för dig.
RCC ligger i Uppsala inom området Uppsala Science park och har ett femtiotal anställda. Arbetsspråket på RCC är svenska.

Ditt uppdrag


I rollen som IT-samordnare fungerar du som supporttekniker/lokal IT-support. Du ger dagligt stöd till verksamhetens medarbetare på plats. De arbetsuppgifter som främst ingår är:
  • Allmän IT-support, installationer, felsökning och åtgärdande av problem.
  • Handhavandestöd av datorer, kringutrustning och mobiltelefoner.
  • Administration av användare i verksamhetens olika system.
  • Support av digitala möten.

I uppdraget för IT-samordnaren ingår dessutom rollen som sjukvårdsregional INCA-support, en uppgift som delas med ytterligare en medarbetare.  I INCA-supportrollen förväntas du delta i nationella möten samt erbjuda support till vårdens medarbetare i sjukvårdsregionen avseende INCA.

Dina kvalifikationer


Relevant utbildning och/eller dokumenterad arbetslivserfarenhet inom ovanstående områden är ett krav. Kunskap om regionens mest förekommande IT-system såsom Office 365, CM (IT Client Manager) och AD (Active Directory) är meriterande. Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift är en förutsättning för att hantera uppdraget.

Din kompetens


För att trivas i rollen bör du ha god kommunikativ förmåga och vara en god pedagog. Du kan arbeta självständigt, är serviceinriktad och har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer. Du är även strukturerad och problemlösande till din karaktär. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en heltidsanställning, tillsvidare med arbetstid förlagd dagtid, måndag-fredag. Lön och tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Jessica Nordlander, enhetschef  018-15 19 38
Krister Petersen, 073-065 02 41
Fackligt ombud:
SACO: Marit Holmqvist, 018-15 19 18
Vårdförbundet: Catharina Östman, 018-15 19 36

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval sker löpande och tjänsten kan därmed tillsättas innan sista svarsdag.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.