Tillbaka

Sektionschef klinisk fysiologi

Referensnummer AS1134/2021
Sista ansökan 2021-12-05
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde hjärt-lungmedicin och klinisk fysiologi

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Sektionen för klinisk fysiologi ingår i verksamhetsområdet hjärt-lungmedicin och klinisk fysiologi. På sektionen bedrivs framför allt diagnostik inom områdena hjärta, kärl och lunga. Vi bedriver forskning inom flera områden, exempelvis hjärtultraljud och lungfysiologi och har dessutom omfattande undervisning. Vi har ett nära samarbete med kardiologer, lungmedicinare, thoraxkirurger och kärlkirurger. Vi deltar i ronder inför avgörande kliniska beslut för flera patientgrupper.

Vi söker nu en sektionschef till sektionen för klinisk fysiologi. Här finns stora möjligheter att vara med att påverka såväl det dagliga arbetet som den kliniska och akademiska utvecklingen.

Ditt uppdrag


Som sektionschef ansvarar du för cirka 15-20 läkare och i uppdraget ingår ekonomi-, personal- samt verksamhetsansvar. Chefsuppdraget förväntas ligga på upp till 50% av din tjänst. Uppdraget utformas i samråd med verksamhetschefen som du är direkt underställd. Du kommer att ingå i verksamhetsområdets ledningsgrupp.

Dina kvalifikationer


Du har klinisk erfarenhet och god kompetens inom klinisk fysiologi. Medicinskt ansvars- eller kunskapsområde och/eller dokumenterade kliniska handledar- och undervisningsmeriter är meriterande. Forskningsmeriter och disputation är meriterande.

Din kompetens


Vi söker en professionell och engagerad chef som arbetar utifrån ett tydligt och närvarande ledarskap. Du har ledaregenskaper som skapar förtroende hos medarbetarna samt stödjer och bidrar till deras och verksamhetens utveckling. Du är en god förebild i organisationen samt har en förmåga att engagera, skapa delaktighet och ett positivt arbetsklimat.

För att trivas i rollen är det viktigt att du tycker om att arbeta självständigt samtidigt som du har en utpräglad lagkänsla. Du arbetar för goda och långvariga relationer och har en god kommunikativ förmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet där en god samarbetsförmåga värderas högt.

Vi erbjuder


Chefsuppdraget innebär ett visstidsförordnande som chef med en tillsvidareanställning inom din grundprofession, med grundtjänst enligt Akademiska sjukhusets meritkrav. Tillträde sker enligt överenskommelse. Vi erbjuder en levande och dynamisk miljö med goda möjligheter till utveckling och utrymme för individuellt inflytande.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Verksamhetschef Helene Wallstedt 018-611 4091

Fackliga företrädare:
UAL: Andrei Malinovschi 018-611 00 00
Kommunal: Anna-Lena Terenius 018-611 00 00
Vårdförbundet: Nikita Quazi

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! I de fall den sökande är specialistutbildad läkare behöver en sakkunnigprövning genomföras inför tillsättning, enligt Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§. Bifoga därför samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.