Tillbaka

Specialistläkare till sektionen för akut barnsjukvård

Referensnummer AS1120/2021
Sista ansökan 2021-12-09
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Akademiska barnsjukhuset

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Vill du arbeta med akut sjuka barn - från barnakutmottagningen till barnintensiven? Vi söker en specialist i barn- och ungdomsmedicin med intresse för hela det pediatriska fältet.

Vår verksamhet


Sektionen ansvarar för  barnakuten på Akademiska barnsjukhuset och för akutvårdsavdelningen, 95E. Vi har rondansvar på barnintensiven och konsultansvar mot bland annat regionens primärvård. Du kommer arbeta som specialistläkare på avdelningen och som dagbakjour.  Vi är i en spännande fas där utvecklingen på barnakutmottagningen går mot ett närmare samarbete mellan pediatriken och akutsjukvården. Ett större uppdrag och tätare samarbete med intensiv- och intermediärvård är också något sektionen har som mål.

På barnsjukhuset finns en bred kompetens inom de flesta grenspecialiteter/profilområden. Vi har ett nära samarbeta mellan specialistkollegor när vi utreder oklara och komplexa fall.
Vi undervisar läkarstudenter, blivande barnläkare och ST-läkare från andra specialiteter som sidotjänstgör hos oss.

Ditt uppdrag


Du kommer att erbjudas en tjänst i en multidisciplinär, stimulerande och forskningsaktiv miljö. I uppdraget ingår att bevaka forskningsstudier, kunskapsutvecklingen och nya vårdrutiner och att ta fram uppdaterade riktlinjer för akutsjukvården av barn.

Dina kvalifikationer


Du ska ha en svensk läkarlegitimation och specialistbevis i barn- och ungdomsmedicin.  Såväl erfarenhet från tidigare uppdrag inom området pediatrisk akutsjukvård och infektioner som undervisning är meriterande för anställning.

Din kompetens


Du behöver ha en stor nyfikenhet och envishet när det kommer till diagnostik. Du ska besitta en god samarbets- och kommunikationsförmåga och ha ett intresse för utveckling och vetenskapligt arbetssätt och gärna en ambition att bedriva forskning inom akutsjukvård och/eller infektionssjukvård. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper och förutsättningar att bidra till verksamheten inom Akademiska barnsjukhuset.

Vi erbjuder


Den kliniska tjänstgöringen kommer att vara förlagd inom sektionen för akut barnsjukvård. Tjänsten är på 100%. Deltid kan diskuteras utifrån dina önskemål. Jourtjänstgöring är en viktig del av anställningen. Tjänsten är en tillsvidareanställning. Provanställning om högst 6 månader kan komma att tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Ulrika Bäckman, sektionschef 018-617 09 72
Facklig kontaktperson nås via Upplands Allmänna Läkarförening, Henrik Hill 018-611 01 31

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev och ditt specialistbevis

Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.
För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av specialistläkartjänster på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap.  8§) och dokumenten är nödvändiga för sakkunnigprövningen.

Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.