Tillbaka

Biträdande överläkare till AnOp-sektionen, AnOpIVA

Referensnummer AS1109/2021
Sista ansökan 2021-12-05
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde anestesi, operation och intensivvård

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Verksamhetsområde anestesi, operation och intensivvård (AnOpIVA) är ett stort verksamhetsområde med välfungerande och mycket varierande verksamhet. Här bedrivs anestesi och operationsverksamhet med tillhörande pre- och postoperativa vårdavdelningar, intensivvård, luftburen intensivvård samt anestesi och intensivvård för barn.

Ditt uppdrag


Din anställning kommer att vara vid AnOp-sektionen inom AnOpIVA. Uppdraget ska förenas med ett definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde.

Dina kvalifikationer


Du är legitimerad läkare med specialistkompetens inom anestesi och intensivvård. Du har minst 5 års klinisk heltidstjänstgöring inom specialiteten. Särskilt meriterande är specialkunskap inom något av våra områden, undervisningserfarenhet och ledaregenskaper. Du förväntas ha intresse av att driva forskningen och den medicinska utvecklingen framåt inom sektionen.

Vi erbjuder


Fem biträdande överläkartjänster med tillsvidareanställning på heltid. Jour- och beredskapstjänstgöring ingår. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Sektionschef AnOp: Birgitta Birgisdottir 018-611 48 02
Facklig kontaktperson UAL: Behdad Bazargani 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.

Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.
För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen.

Tillsättning av tjänster för specialistutbildade läkare på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap.  8§) och dokumenten är nödvändig för sakkunnigprövningen.
Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/


Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.