Tillbaka

Nu utökar vi antalet barnmorskor på obstetriken, Akademiska Sjukhuset

Referensnummer AS1100/2021
Sista ansökan 2022-01-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde kvinnosjukvård

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Nu utökar vi antalet barnmorskor på kliniken och vi hoppas att du är en av de vi söker för att fortsätta bygga vårt kompetenta team ännu starkare. Vill du bli en av oss?

Vill du vara med oss och utveckla obstetriken?


Obstetriken är en sektion inom verksamhetsområde kvinnosjukvård. Hos oss föder ca 4 300 kvinnor barn per år och mottagningarna har tillsammans ca 25 000 besök per år. Vi har ett stort upptagningsområde och erbjuder vård för riks- och regionpatienter.

Obstetriksektionen innefattar förlossningsavdelningen, BB-avdelningen samt obstetriska specialistmottagningarna som består av ultraljudsmottagning, bedömningsmottagning, induktionsmottagning, specialistmödravård, aurora mottagning, BB på väg, återbesöksmottagning samt amningsmottagning. I mitten av september startade vår akutmottagning för gynekologi och obstetrik (AGO).

Vi har ett mycket gott samarbete på kliniken och strävar efter att ge möjlighet till ökad kompetens för våra medarbetare och att därigenom ge våra patienter den bästa vården. Din tjänstgöring på kliniken sker utifrån dina önskemål och verksamhetens behov.

Vår förlossningsavdelning har tretton så kallade universalrum, varav två av rummen är nyrenoverade och utrustade med badkar. Om du som vill jobba på vår förlossningsavdelning har erfarenhet eller intresse av vattenfödsel så ser vi det som mycket positivt. Vi är stolta och glada över att kunna erbjuda de födande detta alternativ.

På vår BB-avdelning har vi både gravida kvinnor och nyblivna familjer. Vi ansvarar också för vården av lätt prematura barn i ett nära samarbete med neonatalavdelningen. En stor del av BB-vården av de friska kvinnorna och barnen sköts av barnmorskorna på BB på väg. 

Ditt uppdrag


Utifrån dina önskemål och verksamhetens behov kombinerar du ditt arbete på förlossningen, BB, någon av obstetriska mottagningarna eller med arbete på vår akutmottagning som startade i september. Hör av dig till någon av oss avdelningschefer så kan vi berätta mer!

Hos oss arbetar du i kompetenta team med barnmorskor, undersköterskor och läkare, oavsett vilken del av verksamheten du väljer. Vi är väl inarbetade arbetsgrupper med fokus på hög kvalitet. Eftersom Akademiska sjukhuset är ett universitetssjukhus har vi ett nära samarbete med Uppsala universitet och ett ständigt pågående kvalitetsarbete på kliniken.

Kompetensutveckling och tvärprofessionellt kunskapsutbyte ingår i arbetet. Arbetet är självständigt men vi finns alltid till hands för varandra och vi har ett nära och kollegialt samarbete. Att ge patienten det bästa möjliga omhändertagandet ser vi som en självklarhet. Kvinnan, barnet och familjen är vårt fokus. Likaså respekten för människors olika tankar, kulturer, åsikter och värderingar.

Dina kvalifikationer


Du är legitimerad barnmorska gärna med några års erfarenhet Legitimerad barnmorska – utifrån den nya kompetensbeskrivning som utfärdats av Svenska Barnmorskeförbundet. 

Söker du arbete vid vår ultraljudsmottagning krävs att du är RUL-certifierad.

Din kompetens


Som person är du självständig, ansvarstagande och organiserad och har ett professionellt förhållningssätt. Du är trygg och stabil som person och i din yrkesroll. Vi värdesätter din flexibilitet och ditt intresse för kvalitetsarbete. Du är intresserad av att vara en del i vårt team och bidra till vårt goda samarbete mellan professionerna och naturligtvis är du nyfiken på hur vi tillsammans bygger obstetriken starkare framöver!

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder


Tillsvidareanställning 50-100%, tjänstgöringsgrad kan diskuteras. Vi kommer gemensamt fram till vilket eller vilka verksamhetsområden som är aktuella för just dig, utifrån dina önskemål och verksamhetens behov. Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning om högst 6 månader kan komma att tillämpas. Hos oss får du möjlighet att inom slutenvården ingå i poängmodellen som innebär en förkortad veckoarbetstid. Modellen innebär ökad möjlighet till återhämtning och ökad flexibilitet. Se mer om våra friskvårdsförmåner och möjlighet till löneväxling.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef förlossningen Åsa Edström 072-2024516, 018-6172727
Avdelningschef BB Anna Ekenberg Abreu 070-6114920, 018-6112888
Avdelningschef obstetriska specialistmottagningarna Katarina Volgsten 072–1414984, 018-617 02 45
Fackliga representanter Vårdförbundet nås via växeln 018-611 00 00
Fackliga företrädare för Barnmorskeförbundet Evelina Bäccman evelina.baccman@akademiska.se; Evelina Holtby evelina.holtby@akademiska.se; Karin Ann-Sofie Brosché ann-sofie.brosche@akademiska.se

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval, intervjuer och tillsättning kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.