Tillbaka

Affektiva behandlingsenheten söker psykolog för vikariat

Referensnummer AS1095/2021
Sista ansökan 2021-12-19
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Just nu söker vi en ny medarbetare under 6 månader. Leg.psykolog, PTP-psykolog, nyexaminerad psykolog eller psykologkandidat i slutet av dina studier.

Affektiva behandlingsenheten är en liten enhet med ett team bestående av kurator, psykologer och skötare. Enheten finns inom sektionen för affektiva sjukdomar, verksamhetsområde psykiatri och erbjuder behandlingar i grupp till personer som bedömts uppfylla kriterier för depression eller bipolärt syndrom. Behandlingarna sker utifrån tydliga behandlingsprogram och viktiga inslag är kognitiv beteendeterapi, fysisk aktivitet, levnadsvanor och arbetslivsinriktad rehabilitering.

Ditt uppdrag


Som psykolog har du en viktig roll. Du gör bedömningar och bedriver psykologisk behandling, huvudsakligen i grupp, men även individuella kontakter förekommer. Du samarbetar tätt med dina kollegor i teamet och ni stämmer regelbundet av hur det går för patienterna i behandlingen. Utöver behandlingsarbetet kan det vara aktuellt med konsultationer och utbildningsinsatser till andra medarbetare inom psykiatrin eller till vårdgrannar. Då vi samarbetar med övriga psykiatrin, andra vårdgivare och myndigheter blir arbetet både inspirerande och varierat. Du har regelbunden handledning och du har alltid tillgång till dina kollegor i teamet. Då vi befinner oss på ett universitetssjukhus kan enheten vara delaktig i klinisk forskning och det finns också möjligheter till kompetensutveckling.

Dina kvalifikationer


Du är legitimerad psykolog med grundläggande psykoterapiutbildning inom kognitiv beteendeterapi (KBT), PTP-psykolog som söker delad tjänst eller nyexaminerad psykolog. Det är meriterande om du har erfarenhet av KBT-behandling för patienter med depression, bipolär sjukdom och även neuropsykiatrisk problematik. Det är också meriterande om du har arbetat inom psykiatrin eller på annat sätt kommit i kontakt med våra patientgrupper.  

Din kompetens


Du tycker om att arbeta i team, är positiv och engagerad och vill bidra till att enhetens arbete och rutiner utvecklas på ett positivt sätt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Vi erbjuder vikariat på heltid som sträcker sig mellan 2022-01-03 - 2022-06-30. Arbetet på mottagningen sker måndag till fredag dagtid.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Patrik Molarin, 018-611 24 18
Facklig representant nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer samt tillsättning av tjänst kan komma att ske under ansökningstiden så tveka inte att skicka din ansökan så snart som möjligt.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.