Tillbaka

ST-läkare till AnOpIVA

Referensnummer AS1092/2021
Sista ansökan 2021-12-05
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde anestesi-, operation- och intensivvård

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


AnOpIVA är ett sammanhållet verksamhetsområde för perioperativ medicin och intensivvård. Inom AnOpIVA arbetar 860 personer, varav 70 är läkare med specialistkompetens i anestesi och intensivvård och 23 ST-läkare i anestesi och intensivvård. Här finns 6 operationsavdelningar med ett komplett utbud av både bredd och spetskompetens inom anestesi samt en avdelning för avancerad postoperativ vård. AnOpIVA driver en egen intensivvårdsavdelning och våra läkare bemannar utöver denna två intensivvårdsavdelningar samt en intermediärvårdsavdelning, även här med blandning av bredd och spetskompetens. Barnanestesi-och intensivvård och Luftburen intensivvård ingår också i AnOpIVA. I samarbete med Uppsala universitet bedriver vi aktiv forskning med internationellt genomslag. 

Ditt uppdrag


Med vår blandning av bredd och spetskompetens inom anestesi och intensivvård har vi unika förutsättningar att erbjuda en komplett utbildning till specialist i anestesi och intensivvård inom samma verksamhetsområde. Som ST-läkare tillhör du en egen sektion med egen chef och studierektor. ST-utbildningen har genomgått SPUR-inspektion med goda resultat. Du arbetar under handledning på våra anestesi- och intensivvårdsavdelningar och dina arbetsuppgifter växer successivt med ökande svårighetsgrad och ansvar. Du har alltid nära till stöd av erfarna kollegor.  

Med närhet till universitetet öppnas möjligheten för dig att delta i forskning och utveckling. Även om sjukhuset är stort, är avståndet mellan våra olika specialistområden aldrig långt. Här får du möjlighet att utvecklas genom stimulerande möten med kollegor och patienter samt genom handledning av teoretiska studier. Vi erbjuder individanpassade utvecklingsmöjligheter och tillsammans skapar vi en utmanade och utvecklande arbetsplats där frihet under ansvar är en självklar del. 

Dina kvalifikationer


Du är legitimerad läkare (vid tidpunkt för tillträde) med intresse för en fortsatt karriär inom anestesi och intensivvård. Vi välkomnar sökande både med och utan tidigare erfarenhet av anestesi och intensivvård. Goda medicinska grundkunskaper, arbetsvilja och mycket god förmåga till kommunikation och teamarbete är förutsättningar för att lyckas i arbetet. Du behöver också utveckla en förmåga att hantera krävande och ofta akuta situationer under stress. Naturligtvis sätter du alltid patienten i fokus och du har ett intresse för att dela din kunskap med din omgivning. Är du även ödmjuk och ansvarstagande kan Akademiska sjukhuset vara rätt utmaning för dig. Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper och värdesätter kliniska, akademiska och pedagogiska erfarenheter. 

Vi erbjuder


Tre ST-tjänster med tillsvidareanställning. Sex månaders provanställning tillämpas. Heltid med möjlighet till deltid enligt överenskommelse. Jour och beredskap ingår. Tillträde under våren 2022 enligt överenskommelse.  

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Tf ST-chef Magnus von Seth 018-611 92 47 
ST-studierektor Emma Pontén 018-617 15 67 
Facklig representant nås via växeln 018-611 00 00 

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.