Tillbaka

Specialistsjuksköterska/sjuksköterska till LARO-mottagningen

Referensnummer AS663/2021
Sista ansökan 2021-12-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


LARO-mottagningen (Läkemedelsassisterad rehabilitering vid opioidberoende) är en mottagning inom specialistpsykiatrin och är den enhet inom region Uppsala som utgör den främsta kunskaps- och kompetensresursen avseende opioidberoende. Vår målgrupp är personer över 18 år som utvecklat ett opioidberoende antingen genom ett illegalt missbruk av företrädesvis heroin eller som utvecklat ett iatrogent beroende av smärtstillande opioider på grund av långvarig kronisk smärta. 
På LARO mottagningen arbetar läkare, kuratorer och sjuksköterskor. Vi är ett litet team på ca 10 personer som arbetar i nära samarbete och trivs tillsammans. Vi har ett övergripande mål att ständigt utveckla och förbättra vårt arbete genom tydliga riktlinjer och vårdprocesser. 

LARO mottagningen tillhör sektionen beroende- och neuropsykiatri och är den verksamhet inom region Uppsala som bedriver specialiserad beroendevård. Verksamheten riktar sig till personer från 18 år som är beroende av alkohol, narkotika eller läkemedel. Vi arbetar enligt Socialstyrelsens riktlinjer när det gäller beroendevård.  

Ditt uppdrag


Som sjuksköterska hos oss har du ett övergripande behandlings- och omvårdnadsansvar för patienter i samarbete med ansvarig läkare. Du är en del av vår läkemedelsmottagning där du gör kliniska bedömningar, administrerar läkemedel, genomför drogkontroller och andra sedvanliga sjuksköterskeuppgifter. Du samordnar vårdinsatser för patienten och är en viktig del i vårt skickliga team som hjälper och stöttar varandra och som arbetar utifrån en medicinsk- och socialpsykiatrisk modell.

Arbetet innefattar utredningar, bedömningar och uppföljning i öppenvård av patienter med läkemedelsassisterad behandling. Du liksom övriga medarbetare i teamet kommer att vara fast vårdkontakt för ett antal patienter och därmed ha individuella behandlingskontakter. Arbetet på LARO mottagningen innebär också ett omfattande samarbete med vårdgrannar och nätverk kring patienten. Det finns stora möjligheter för alla medarbetare att delta i pågående eller nya utvecklingsprojekt. 

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är specialistutbildad sjuksköterska med inriktning psykiatri. Du som passar in i personbeskrivningen och är legitimerad sjuksköterska är också välkommen att söka dock bör du ha erfarenhet av beroendevård (öppen- eller heldygnsvård) eller akutpsykiatri och se en specialisering inom psykiatri som ett naturligt och snart steg i din kompetensutveckling. Det är viktigt att du uppskattar teamarbete. I tillsättningen kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Vi erbjuder dig ett tillsvidareanställning på 100% från september 2021 eller efter överenskommelse. Våra lokaler finns på 4:e våningen i Psykiatrins Hus.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Jenny Marteleur tel: 018-611 21 46
Facklig kontakt nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer och tillsättning av tjänsten kan ske innan sista ansökningsdag.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.