Tillbaka

Undersköterskevikariat till 30B för att öppna fler vårdplatser

Referensnummer AS866/2021
Sista ansökan 2021-09-29
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde geriatrik

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Avdelning 30B ska under en period utöka sina vårdplatser och öppna upp till full avdelning. Därav är vi i behov av snabb rekryteringsprocess till kortare vikariat med möjlighet till förlängning samt fler timanställda. Varmt välkommen att jobba med oss!

Verksamhetsområde geriatrik bedriver vård som spänner mellan akut omhändertagande till rehabilitering och utskrivningsplanering för patienter som är över 65 år. Du tar emot personer direkt från ambulans, akutmottagning och på remiss från andra avdelningar. Du vårdar personer med många olika hälsotillstånd. Geriatriken i Uppsala består av två slutenvårdsavdelningar med olika inriktningar: Geriatriska medicinavdelningen 30A och Geriatriska ortoped- och strokeavdelningen 30B.

Grunden för det geriatriska arbetssättet är arbetet i teamet utifrån personcentrerad vård. Teamet består av dig som undersköterska och sjuksköterska, läkare, fysioterapeut, arbetsterapeut och vid behov apotekare, kurator, dietist och logoped.

Ditt uppdrag


Som undersköterska ansvarar du för den basala omvårdnaden. Du observerar, bedömer och utför god basal omvårdnad. I dina arbetsuppgifter ingår även att ta venprover, sätta KAD och koppla sondmat. Det finns även en möjlighet, beroende på tidigare erfarenhet, att erhålla delegering i viss läkemedelshantering såsom inhalationer, ögondroppar, insulin som ger dig möjlighet att utvecklas inom din profession.

Berätta i din ansökan vilken erfarenhet du har av ovanstående arbetsuppgifter!


Din kompetens


Vi söker dig som är utbildad undersköterska. Du har god kunskap och färdighet i den basala omvårdnaden och känner dig trygg i arbetsuppgifterna som beskrivs.

Variationen i arbetet gör att du som söker skall vara flexibel, ansvarsfull och kunna ställa om till akuta situationer samt vara bredd att hoppa in där det behövs. Då arbetet ofta är fysiskt ansträngande är det ett krav att du har god fysik. Du har även god datavana och det är meriterande om du kan journalsystemet Cosmic. Du tycker om att arbeta med äldre människor, har ett gott bemötande samt en bra samarbetsförmåga.

Du är också en engagerad och positiv kollega som bidrar till en bra arbetsmiljö. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder


Vi kan erbjuda dig ett vikariat med start snarast möjligt, men dock senast 1 november till och fram till och med 9 januari 2022. Därefter kan det finnas möjlighet till förlängning. Arbetstidens omfattning är 50-90%. Viktigt för oss är att du har möjlighet att arbeta varannan helg samt under någon av storhelgerna kring jul/nyår. Berätta gärna i din ansökan hur du har möjlighet att jobba!

Vi söker även dig som vill jobba som timavlönad, extra vid behov.

Du kommer få en introduktion utifrån dina tidigare erfarenheter.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef 30A och tf Avdelningschef 30B Lena M Mattsson maila gärna till lena.m.mattsson@akademiska.se

Facklig representant, kommunal Carola Carlbom 018-611 70 04

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval, intervjuer och tillsättning kommer ske löpande under ansökningstiden, så avvakta inte med att lämna in din ansökan.  

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.