Tillbaka

Perfusionist

Referensnummer AS862/2021
Sista ansökan 2021-09-28
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde thoraxkirurgi och -anestesi

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Nu behöver vi dig som vill vara med och utveckla thoraxoperation tillsammans med oss!Vår verksamhet och ditt uppdrag


Som perfusionist hos oss på thoraxoperation får du chansen att bli en del av en spännande och fascinerande verksamhet. Här utförs stora hjärt och lungoperationer och när någon är i behov av en hjärtpump eller ECMO, för kort- eller långtidsbruk anläggs den hos oss. Vi utför oftast flera större ingrepp per dag och du blir en del av ett skickligt team som stöttar och hjälper varandra. Thoraxoperation ligger högst upp i hus 50 och våra fem operationssalar är ljusa och rymliga och har en fantastisk utsikt över Uppsala.

Många medarbetare har egna ansvarsområden inom det han/hon är intresserad av, vilket leder till utveckling och kvalitetssäkring av vården. Studiedagar anordnas några gånger per termin samt regelbundet återkommande avdelningsföreläsningar.

Dina kvalifikationer


Du är en skicklig och engagerad person och positiv kollega som bidrar till en bra arbetsmiljö. Ett gott samarbete mellan våra olika yrkeskategorier är viktigt för oss eftersom vi är beroende av varandra i arbetet med patienten under operationen. Att arbeta hos oss kräver engagemang och intresse för avancerad medicinsk teknik vilket också gör arbetet stimulerande och utvecklande.

Meriterande är:
- Utbildad perfusionist eller erfarenhet som specialistutbildad sjuksköterska från thoraxkirurgisk operations/iva avdelning vub an/iva, avser person som skall genomgå perfusionistutbildning med start 2022.
- Boende i närområdet då inställelsetid beaktas på arbetsplatsen.
- Stor vikt läggs på personliga egenskaper som kan ligga till grund för ett gott samarbete i perfusionistgruppen.

Vi erbjuder


Vi erbjuder tillsvidareanställning på heltid och du kommer att ingå i beredskapslinje, tillträde enligt överenskommelse. För antagande av specialistsjuksköterska krävs att akademisk perfusionistutbildning skall genomgås i Århus under 2 år med start 2022. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Sektionschef för Perfusion, Sten Lindgren, 018-611 40 28

Fackliga kontaktpersoner nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval- och tillsättning sker fortlöpande under ansökningstiden.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.