Tillbaka

Avdelningschef till Arlandabasen för Svenskt Ambulansflyg

Referensnummer AS853/2021
Sista ansökan 2021-10-10
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde anestesi-, operation- och intensivvård

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg startar nu upp en ny nationell verksamhet för ambulansflyg, i samarbete med Region Västerbotten, Region Uppsala och Västra Götalandsregionen där regionerna är arbetsgivare för sjuksköterskorna som anställs och agerar ansvarig vårdgivare för patienterna ombord.
Syftet är att effektivisera ambulansflyget för att öka patientnyttan och patientsäkerheten genom samordning av gemensamma resurser. Verksamheten kommer att tillhandahålla ambulansflyg dygnet runt, året runt för hela landets räkning. Flygplanen kommer att vara specialanpassade för luftburen ambulanssjukvård och kommer finnas stationerade på tre baser i Sverige; Stockholm Arlanda, Göteborg Landvetter och Umeå. Planerad driftstart för Arlanda är vid februari 2022.  

På avdelningen baserad på Arlanda arbetar specialistsjuksköterskor med huvudanställning på Akademiska sjukhuset inom intensivvård eller anestesi. Avdelningen ingår även Luftburen Intensivvårdssektionen på Akademiska sjukhuset.

Ditt uppdrag


Vi söker nu en avdelningschef till Arlandabasen. Som avdelningschef arbetar du operativt med att leda och stödja personalen i det dagliga arbetet och ansvarar för att de rutiner som finns på avdelningen efterföljs och fungerar. Du kommer att självständigt ansvara för ekonomi, personal och verksamhet. Tät samverkan kommer att ske med de övriga baserna för KSA i Umeå och Västra Götalands regionen. Du kommer också att ingå i ledningsgruppen för Luftburen Intensivvårds sektionen och kommer där att samverka med sektionschef och andra operativa chefer samt MLL.

Dina kvalifikationer


Du är sjuksköterska med vidareutbildning inom intensivvård och/eller anestesi. Du har mångårig arbetslivserfarenhet från intensivvård och/eller anestesi. B-Körkort är ett krav. 
En god fysik och hälsa är önskvärd då tunga lyft, oregelbundna mattider och långa vakenhetsperioder kan förekomma.

Om du har något av detta så är det meriterande: 
  • Tidigare erfarenhet från chefsarbete, gärna inom hälso- och sjukvård.
  • Erfarenhet från någon typ av likande luftburen verksamhet.

Din kompetens


Det viktigaste för oss är dina personliga egenskaper och det som vi värdesätter extra mycket i urvalsprocessen är samarbetsförmåga, initiativförmåga, flexibilitet och ödmjukhet. Du är också en utpräglad lagspelare som finner stort nöje i att lösa uppdraget tillsammans och ser till att alla är med i teamet. Du bör ha ett stort intresse för ledarskap och förmåga att arbeta ensam och under stort förtroende lösa de dagliga uppgifterna som du ställs inför i den tjänst som avdelningschef.

Vi erbjuder


Sysselsättningsgraden för detta uppdrag är 100% med ett krav på att ingå i klinisk tjänst om 25% på flygplanen och övriga 75% sker i administrativ tjänst. Viss klinisk tjänst på Akademiska sjukhuset kan också bli aktuell. Sysselsättningsgraden sätts via lokalt kollektivavtal och kan komma att ändras efter verksamhetens behov. Tillträde enligt överenskommelse men tidigast under hösten 2021 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Sektionschef luftburen intensivvård, Per Bondegård, tel. 018- 611 4859 
HR-partner Ellinor Hult, 018-6174109
Fackliga företrädare, Vårdförbundet, nås via växeln, tel: 018-611 00 00 

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer sker löpande, du kommer att få träffa sektionschef och medarbetare under intervjuerna.? 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.