Tillbaka

Är du vår nya sjuksköterskekollega till 85E och 85D?

Referensnummer AS852/2021
Sista ansökan 2021-10-10
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Klinisk neurofysiologi neurokirurgi och neurologi

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Har du en önskan om att få kunskaper inom både medicin och kirurgi och tycker det är svårt att välja? Om svar ja, då har vi tjänsten för dig!

Vår verksamhet och ditt uppdrag


Vi letar efter sjuksköterskor som tillsammans med oss vill fortsätta lära sig, driva vården och verksamheten framåt. Vi vill med en kombinerad tjänst på Neurokirurgavdelning 85E och Neuroavdelning 85D erbjuda dig möjligheten till stor omväxling och kompetensutveckling, genom ett anpassat upplägg där du roterar mellan våra två avdelningar.

Verksamhetsområde Klinisk neurofysiologi, Neurokirurgi och Neurologi som våra avdelningar tillhör, är ett av Akademiska sjukhuset största verksamheter. Trots storleken så har vi ett tätt samarbete över avdelningsgränserna för att lägga fokus på arbetsmiljö och göra det bästa för våra medarbetare. Vi är ett nytänkande verksamhetsområde!
Vi berättar gärna mer om vården vi bedriver på Neurokirurgen och Neurologen, om våra tankar och dina möjligheter, hör av dig!
/ Josefine Norén och Agnes Åström avdelningschefer 85E och 85D

”Det bästa med vår avdelning är att man lär sig något nytt varje dag, neurologi är intressant eftersom varje patient är unik.  Vi har en glad och trevlig personalgrupp som alltid hjälps åt och stöttar varandra, även vid tuffare dagar. Hos oss alla välkomna! ” – Lena 85D

“Arbetet är varierande och inte sällan utmanande, men vi är en bra och sammansvetsad arbetsgrupp med blandade erfarenheter som stöttar varandra och hjälps åt. Tillsammans ger vi en neurokirurgisk säker vård och varje dag utvecklas vi både som individer och som arbetslag” - Tom 85E

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är utbildad sjuksköterska.

Vi erbjuder


Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning. Tjänstgöringsgrad heltid men kan diskuteras. Rotation dag/kväll/natt och helgtjänstgöring. Tillträde enligt överenskommelse. Introduktion på vardera avdelning 5 veckor.

Inom verksamhetsområdet vill vi satsa på kompetensutveckling hos våra medarbetare och håller därför en baskurs i neuro på sex heldagar per termin. All personal erbjuds att gå kursen när du arbetat ungefär 1 år. När du sedan arbetat ett par år erbjuds du att gå fördjupningskurs i neurologi och neurokirurgi, 15 hp på Uppsala universitet.

Är du nyutexaminerad sjuksköterska får du gå yrkesintroduktionen ”kliniskt utvecklingsår” som en del i din introduktion. Detta ger fördjupade kunskaper och förutsättningar till en god start i din nya yrkesroll som sjuksköterska. Utbildningen utgör 20% av din arbetstid det första året, med bibehållen lön.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Du är varmt välkommen att höra av dig till
Avdelningschef Agnes Åström tel, 018-6117481
Avdelningschef Josefine Norén tel, 018-6170865

facklig kontakt nås via växeln 018-6110000

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.