Tillbaka

Arbetsterapeut inom stroke och rehabilitering

Referensnummer AS834/2021
Sista ansökan 2021-10-03
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Rehabilitering och Smärtcentrum

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Vi söker en arbetsterapeut med en placering på strokeavdelning 85B. I din roll som arbetsterapeut har du två arbetsterapeutkollegor vilket ger möjlighet att utveckla det arbetsterapeutiska arbetssättet inom stroke och rehabilitering tillsammans.

Som arbetsterapeut inom verksamhetsområde Rehabilitering och Smärtcentrum ingår du i en grupp av flera arbetsterapeuter vilket ger möjlighet till kollegialt utbyte och stöd, så väl för dig som är ny i yrket som för dig som är erfaren. Vi har kontinuerliga professionsmöten för kunskapsutbyte och utveckling av det arbetsterapeutiska arbetet.

Ditt uppdrag


Dina arbetsuppgifter kommer huvudsakligen innebära bedömning av P-ADL, I-ADL, handfunktion och kognition där misstanke om stroke/TIA finns. Din bedömning tydliggör patientens nuvarande aktivitetsförmåga samt behov utav arbetsterapeutiska insatser. Utifrån dina och övriga i teamets bedömningar sker även vidare planering för patienten. Utprovning och förskrivning av hjälpmedel samt kontakt med arbetsterapeut i kommun eller annan vårdenhet utgör också en del av dina arbetsuppgifter

Grunden för arbetssättet på strokeavdelningen är ett nära samarbete i tvärprofessionella team utifrån en helhetssyn på patienten. Tillsammans arbetar teamet för att ge patienter en professionell vård och rehabilitering. Du blir en del av ett skickligt team som stöttar och hjälper varandra samtidigt som du kommer att arbeta självständigt.
Din introduktion anpassas efter dina förutsättningar, för att du ska komma in i ditt arbete på ett bra sätt. Varje år görs sedan en individuell kompetensplan tillsammans med din närmaste chef.

Dina kvalifikationer


Du är legitimerad arbetsterapeut som gärna har några års yrkeserfarenhet inom strokevård, men självklart är även du som är ny din roll som arbetsterapeut välkommen att ansöka. Det är meriterande om du har magisterexamen och erfarenhet av att handleda studenter.

Din kompetens


Arbetet innebär nära kontakt med patient och personal vilket ställer krav på gott bemötande, flexibilitet, en väl utvecklad samarbetsförmåga och organisationsförmåga. Vi ser gärna att du har en förmåga att kunna prioritera och skapa struktur bland dina olika arbetsuppgifter. I vår rekrytering kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Vi erbjuder ett vikariat från 211122 till 221120 med stor möjlighet till förlängning, tjänstgöringsgrad 100%. Tillträdesdatum kan diskuteras.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Elisabeth Belin telefon 018-611 53 28, elisabeth.belin@akademiska.se
Gruppchef Anna Wångersjö, 018-617 14 89, anna.wangersjo@akademiska.se
Gruppchef Annelie Berthén, 018-617 14 88, annelie.berthen@akademiska.se
Facklig företrädare Sveriges Arbetsterapeuter nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen. Vänta därför inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.