Tillbaka

Sjuksköterska till hjärtavdelningar

Referensnummer AS414/2021
Sista ansökan 2021-11-30
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde hjärt-lungmedicin och klinisk fysiologi

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Vi behöver fler sjuksköterskor till båda våra hjärtavdelningar. Är du intresserad av att jobba inom kardiologi samt utvecklas i din yrkesroll som sjuksköterska? Då är du varmt välkommen att söka till på hjärtsektionen avdelning 50F och 50G.

På avdelning 50F vårdar vi främst patienter med rytmrubbningar i hjärtat och patienter med hjärtsvikt. Avdelningen har till stor del en planerad verksamhet, patienter kommer hit för utredning och/eller behandling men de kan också komma direkt från akutmottagningen för ett omhändertagande.

På avdelning 50G vårdar vi främst patienter med akut hjärtsjukdom och vår specialitet är akuta hjärtinfarkter. De flesta patienter kommer i huvudsak via akutmottagningen eller direkt från ambulans. På avdelningen finns även en dagvårdsenhet med planerad verksamhet, som båda avdelningarna driver gemensamt, där vi tar hand om ischemi, arytmi- och hjärtsviktspatienter.

Ditt uppdrag


Inom hjärtsektionen har vi ett gott samarbete och vi ser positivt på rotationstjänstgöring mot andra avdelningar/enheter. Förutom att vi kan erbjuda ett varierande arbete med många olika möjligheter till utveckling, så tycker vi självklart att det är viktigt att ha trevligt tillsammans i det dagliga arbetet. Ett aktivt medarbetarskap och möjlighet att utvecklas med exempelvis egna ansvarsområden är en självklarhet hos oss.

Dina kvalifikationer


Du är legitimerad sjuksköterska med intresse av kardiologi. Meriterande om du tidigare arbetat inom kardiologi/akutsjukvård. 

Din kompetens


Du har ett gott bemötande, kan arbeta både självständigt och i team med varierande arbetstempo samt tar ansvar för att vara delaktig och engagerad. Vidare är det viktigt att du tycker om att arbeta med människor, du är engagerad, innovativ och positivt till utveckling av verksamheten. Har du detta kombinerat med nyfikenhet och noggrannhet kan du vara rätt för oss Stor vikt läggs vid din personliga lämplighet.

Vi erbjuder


Vi har några fasta tjänster och några längre vikariat med möjlighet till fast tjänst efter vikariatets slut. Då vi tillämpar individschema har du möjlighet att styra över din arbetsvecka. Arbetstiderna är förlagda till dag, kväll, natt och helg. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Cecilia Jakobsson Tel. 018-611 44 91
Facklig representant nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum, så vänta inte med att skicka din ansökan till oss!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.