Tillbaka

Tandhygienist till Akademiska sjukhuset

Referensnummer AS800/2021
Sista ansökan 2021-09-30
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde plastikkirurgi och käkkirurgi

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Den käkkirurgiska sektionen med 46 medarbetare omfattar förutom käkkirurgi, käk- och ansiktsröntgen, käkortopedi och orofacial medicin, egen steril- och operationsavdelning och CBCT röntgen. Sektionen bedriver forskning med hög aktivitet i samarbete med Uppsala universitet och flera internationella samarbetspartners inom akademi och industri. Vår verksamhet är kvalitetscertifierad enligt SS-EN 15224 och ISO 9001. Inom verksamhetsområdet plastikkirurgi och käkkirurgi bedrivs en stor del av sjukhusets högspecialiserade riks- och regionvård samt landstingets två rikssjukvårdsuppdrag, allt i nära samarbete mellan olika specialiteter.

Ditt uppdrag


Du är del i ett team som har ansvar för munhälsovården för våra olika patientgrupper. Patienterna är ofta infektionskänsliga och/eller blödningsbenägna. Undersökning av munhälsan och infektionssanering på sjuka vuxna och barn som led i sjukdomsbehandling sker i samarbete med specialisttandvården på Akademiska sjukhuset.

Förekommande patientgrupper: inför och under cytostatika- och strålbehandling, organtransplantation, hjärtklaffkirurgi, slemhinnesjukdomar manifesterade i munhålan, munvård före och efter kirurgiska ingrepp till exempel käkställningsfel och tumörkirurgi, deltagande i rondverksamhet, utbildning för sjukvårds- och tandvårdspersonal samt egen konsultation på sjukhuset.

Dina kvalifikationer


Legitimerad tandhygienist.

Din kompetens


Du är strukturerad, positiv och kvalitetsmedveten. Du har lätt att arbeta nära och i samsyn med gruppen men också förmåga att arbeta självständigt och har initiativförmåga. Erfarenhet av sjukhustandvård, utbildning och utvecklingsarbete är meriterande. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper som flexibilitet, initiativförmåga och samarbetsförmåga. Du behärskar det svenska språket och uttrycker dig väl i tal och skrift.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidareanställning hel- eller deltid efter önskemål, med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning på sex månader kan komma att tillämpas. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Gruppchef Gabriella Lindblad 018-617 27 47,  gabriella.lindblad@akademiska.se
Tf sektionchef Lisa Jansson 018-611 64 63, elisabeth.v.jansson@akademiska.se
Facklig kontakt SRAT Monica Edling 070-735 33 50, monica.edling@akademiska.se

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer och tillsättning kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.