Tillbaka

Koordinator/specialistsjuksköterska barn/IVA/neo/Barnmorska 2 st

Referensnummer AS715/2021
Sista ansökan 2021-10-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Intensivvård för nyfödda 95F

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Vår sektion neonatologi är stor och består av många olika delar som alla i sin tur medverkar till att vi levererar vård i världsklass till våra nyfödda barn och deras familjer. Sektionen består av
  • intensivvårdsavdelning för nyfödda som är ett center för högspecialiserad intensivvård. Här har vi 8-10 vårdplatser där vi arbetar i multidisciplinära team. Med hjälp av sjukhusets intensivvårdshelikopter upprätthåller enheten en nationell transportverksamhet för intensivvårdskrävande barn i nyföddhetsperioden.
  • intermediärvård där vi har 6-8 vårdplatser där vi vårdar barnen som mår lite bättre men inte redo att kunna åka hem. Här fortsätter vi med den goda omvårdnaden inklusive andningsvården och erbjuder stöd och föräldrautbildning för att förbereda barnen och familjerna på hemgång.
  • barnsjukvård i hemmet som tar hand om barnen och familjer som åker hem och fortfarande behöver stöttning och uppföljning.
  • uppföljningsmottagning som följer upp barnen med sjuksköterske- och/eller läkarbesök.

Kom och bli en del i vårt team som arbetar med världens bästa jobb i en stimulerande arbetsmiljö med individanpassad introduktion och många utvecklingsmöjligheter i din framtida karriär! Vi ligger nära centralstationen och här finns goda pendlingsmöjligheter både från Gävle och Stockholm. Se filmen om oss; Världens bästa jobb

Ditt uppdrag


Att arbeta som koordinator på 95F är ett utmanande, intensivt och roligt uppdrag! Tillsammans formar du och avdelningens överläkare det ”Operativa Ledningsteamet”. Ni har ett tätt samarbete för att säkerställa patientflöden in/ut inom vår sektion. Ni har tätt samarbete med BB, förlossning, övriga Barnsjukhuset samt neonatalavdelningar i Sjukvårdsregionen om patientplatser och -flöden. Du har ansvar för att vardagen fungerar inom vår verksamhet. Det innebär bl.a. att ta hand om bemanningsfördelningen per pass och tillsammans med våra bemanningsassistenter visar du ett lösningsorienterat tankesätt för att ta hand om bemanningsutmaningarna när de uppstår. När det händer oförväntade situationer vet du vad som behöver göras. Du tar hand om alla inkommande samtal och är Problemlösaren med stort P! Du är den som sprider lugn inom vår sektion och ser till att rätt person är på rätt plats. Kort sagt är du spindeln i nätet! För att även du ska få det stöd du behöver finns en Operativa Chef på plats som du kan bolla med och få hjälp utav.

Som specialistsjuksköterska hos oss på intensivvårdsavdelningen för nyfödda arbetar du med barnet och dess familj i fokus. Du har det övergripande omvårdnadsansvaret för barnen och arbetar nära tillsammans med både undersköterskor och läkare. Du ansvarar för barn som är för tidigt födda, nyfödda i behov av kirurgi, neonatala infektioner, utredningar m.m. Barn- och familjecentrerad vård är en stor och viktig del i vårt arbete och att lotsa föräldrarna in i sin nya roll ingår som ett självklart arbetssätt, oavsett om du arbetar med de mer intensivvårdskrävande patienterna eller på vår intermediärvård. Vår verksamhet är högteknologisk och våra patienter kan ha ett behov av alltifrån lättare övervakning till vård med avancerad, livsuppehållande medicinteknisk utrustning.

Dina kvalifikationer


Du som söker har erfarenhet av liknande koordinatorsarbete/ledningsjuksköterskearbete och är specialistsjuksköterska. Vi ser det som en stor fördel om du har erfarenhet av IVA-/IMA- eller neonatalvård.

Din kompetens


Du är specialistsjuksköterska och van att arbeta med svårt sjuka patienter och ta hand om deras anhöriga. Du är trygg och har självinsikt; du delar med dig av dina erfarenheter och kunskaper och ber om hjälp när du behöver det. Du vågar ta initiativ och sätta igång aktiviteter. Du har så mycket erfarenhet att du kan ta ett steg tillbaka och få en helhetsbild över situationer som kan uppstå. Vi ser att du är lugn och kontrollerad under stress och i pressade situationer och att du kan peppa dina kollegor till att lägga in en extra växel.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidareanställning med möjlighet att ingå i vår förmånliga poängmodell. Arbetstiden fördelas ca 50/50 mellan kliniskt arbete och koordinatorsarbete. Veckorna du arbetar som koordinator arbetar du dagtid, övrig tid rotation. Tillträde efter överenskommelse. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Har du frågor om tjänsten eller är intresserad av ett studiebesök på vår spännande arbetsplats, välkommen att kontakta:

Avdelningschef Jacoba Wennergren jacoba.wennergren@akademiska.se
Biträdande Avdelningschef Ylva Thernström Blomqvist ylva.thernstrom.blomqvist@akademiska.se
Inskolnings- och utbildningsansvarig sjuksköterska Ingrid Hassis ingrid.hassis@akademiska.se
Fackliga kontaktpersoner Vårdförbundet Anna Backström och Ylva Ericksson 018-611 59 50

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vi kommer att intervjua och tillsätta tjänsterna fortlöpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.