Tillbaka

Apotekare till Ortopedavdelning 70B

Referensnummer AS601/2021
Sista ansökan 2021-06-28
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde ortopedi och handkirurgi

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Verksamhetsområde ortopedi och handkirurgi har ett spännande erbjudande till dig som är intresserad av att jobba med ortopedi och vill utveckla dina kunskaper inom området. Vi är en avdelning fördelade på två våningar, ortopedavdelning 70A ligger på våning 8 och 70B på våning 7 vid ingång 70.

På 70A vårdas patienter med olika frakturtyper som uppkommit efter trauman. Hit kommer främst akuta patienter, vilket innebär att det kan komma patienter från stora delar av Sverige. Vi har bland annat läkare som är specialister på komplicerade bäckenfrakturer och svåra handkirurgiska ingrepp. På 70B vårdas främst patienter som har genomgått ett planerat ortopediskt ingrepp. Men här finns också patienter som blivit akut inlagda och behöver bland annat rygg-, protes-, fot- och axelkirurgi. Även till 70 B kommer patienter från Sveriges alla hörn då det är här vi har specialister inom avancerad rygg- och proteskirurgi. Vårdtiderna är varierande och kan sträcka sig från en dag upp till flera veckor. Vi arbetar i team med professioner så som: sjuksköterskor, undersköterskor, apotekare, kurator, underläkare, specialistläkare, fysioterapeuter, arbetsterapeuter och medicinska sekreterare.

Ditt uppdrag


Verksamhetsområde ortopedi och handkirurgi har sedan tidigare haft flera egna apotekare varav en nu kommer att vara tjänstledig. Därav söker vi nu en vikarie för denna person. Du kommer att genomföra situationsanpassade läkemedelsgenomgångar, vara ett kompetensstöd gällande läkemedelsfrågor samt arbeta med läkemedelshantering och läkemedelsbeställning. Då vår verksamhet är en kirurgisk specialitet finns stort behov av farmaceutiskt stöd i läkemedelsfrågor. Således blir du ett stort stöd för våra sjuksköterskor och läkare och en självklar del i vårdteamet kring patienten.

Dina kvalifikationer


Krav på behörighet är att du är legitimerad apotekare gärna med ett par års arbetslivserfarenhet. Erfarenhet av kliniskt arbete, gärna inom samma verksamhetsområde, eller magisterexamen i klinisk farmaci är meriterande.

Din kompetens


Som person har du lätt för att kommunicera och skapa kontakter. Du har en mycket god samarbetsförmåga och öppenhet för arbete och problemlösning över professionsgränserna. Du är ödmjuk, initiativrik samt kan arbeta självständigt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Vill du testa på hur det är att verkligen vara en del i vårdteamet? Sök det här jobbet!

Vi erbjuder


Vi erbjuder en visstidsanställning. Vi ser helst att du arbetar heltid men omfattningsgrad samt datum för tillträde kan diskuteras.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Malin Yildiz Ferner 018-611 44 84,
alternativt apotekare på ortopedavdelning 70A Ulrika Tornberg 018-617 20 26   

Facklig representant nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.