Tillbaka

Molekylärbiolog

Referensnummer AS591/2021
Sista ansökan 2021-06-23
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Klinisk patologi. Akademiska laboratoriet

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Sektionen för klinisk Patologi består i huvudsak av tre delar: Klinisk patologisk diagnostik, Klinisk cytologisk diagnostik samt Kliniska obduktioner och bårhusverksamhet. Vi ombesörjer undersökning av cell- och vävnadsprover, inte bara från Akademiska sjukhuset och Region Uppsala utan också från sjukhus i regionen. Inom gruppen för molekylärpatologi utförs kliniska analyser av såväl hematologiska maligniteter som solida tumörer med hjälp av moderna molekylära metoder. Molekylärpatologi är ett område som växer fort, både vad gäller antalet remitterande fall och i att nya analyser kontinuerligt tas in i den kliniska verksamheten.

Ditt uppdrag


Dina arbetsuppgifter kommer att innefatta diverse mutationsanalyser vid ett flertal olika cancer-diagnoser. Arbetet inkluderar bl.a. extraktion av DNA från blod/benmärg och vävnad, PCR, realtids-PCR, elektrofores, fragmentanalys med kapillärelektrofores och sangersekvensering samt next-generation sequencing (NGS). Stor del av arbetet består i efterföljande analys av resultat.
Delaktighet i kvalitetsarbete, handledning, utbildning och utveckling av verksamheten ingår också i arbetsuppgifterna. Uppdraget är framförallt inom kliniska rutinanalyser men även viss utveckling kan förekomma. 

Vi är idag 12 personer som arbetar inom molekylärpatologi. Du förväntas delta aktivt och samarbeta i ett team av medarbetare, för att möjliggöra och säkerställa ett bra diagnostiskt arbete.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som har en utbildning med biomedicinsk inriktning som molekylärbiolog, biomedicinsk analytiker eller biomedicinare. Vi ser gärna att du har doktorsexamen inom medicinska vetenskaper och/eller annan relevant grundexamen. Erfarenhet av molekylärbiologiska metoder är ett krav och vi är särskilt intresserade av sökande med god erfarenhet av hematologiska frågeställningar inkluderad klonalitets analyser samt MRD.

Erfarenhet av klinisk diagnostik och kliniskt utvecklingsarbete samt validering och verifiering av kliniska analyser är meriterande. Arbetet ställer stora krav på noggrannhet, initiativkraft och självständighet. Du kommer att vara del av en struktur som bygger på flera processer med många inblandade vilket ställer höga krav på förmåga till samarbete och flexibilitet. Tjänsten förutsätter att du har mycket goda kunskaper i skriftlig samt muntlig kommunikation på både svenska och engelska. Stor vikt kommer att läggas vid erfarenhet och personliga egenskaper.

Vi erbjuder


Tillsvidare på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Anställningsintervjuer och tillsättning av tjänsten kan komma att utföras löpande under ansökningstiden.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Mariam Sliwa, 018-617 15 94
Facklig kontaktperson nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.