Tillbaka

Biomedicinsk analytiker klinisk mikrobiologi och vårdhygien

Referensnummer AS580/2021
Sista ansökan 2021-08-08
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska laboratoriet

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Klinisk mikrobiologi och vårdhygien är en av Akademiska laboratoriets fem sektioner. Sektionen har med sina 120 medarbetare en verksamhet som, förutom en bred och växande mikrobiologisk diagnostik, även omfattar vårdhygien, undervisning, forskning och utvecklingsarbete. Verksamheten är ackrediterad enligt ISO 15189 och miljöcertifierad enligt ISO 14001.

Vi söker nu nya medarbetare då pandemiläget har gett en ökad efterfrågan på mikrobiologisk diagnostik.

Ditt uppdrag


Som biomedicinsk analytiker på Klinisk Mikrobiologi och Vårdhygien arbetar du med spännande arbete som bedrivs på ett kliniskt mikrobiologiskt laboratorium.

När du ingår i något av våra arbetslag är du en direkt nyckelspelare i patientens väg i vården. Du kan arbeta med någon av dessa specialiteter:
  • Bakteriologiska avdelningen
  • Virologiska avdelningen
  • Logistikavdelningen

Då vi är en ackrediterad verksamhet genomsyras allt vi gör av kvalitetssäkring och spårbarhet, vilket ställer stora krav på noggrannhet. Tillsammans med specialistläkare och mikrobiologer, jobbar vi med den dagliga driften, samt med utvecklingsarbeten.

Dina kvalifikationer


Du är legitimerad biomedicinsk analytiker, eller har relevant högskoleexamen med teoretisk och praktisk erfarenhet av mikrobiologiskt laboratoriearbete. Vi ser att du är en lagspelare som bidrar till ett positivt arbetsklimat. Då arbetet utvecklas ständigt, är det viktigt att du som person trivs i en snabbt växlande miljö. Andra egenskaper som vi värderar högt är förmågan att självständigt planera sitt arbete, göra bedömningar och fatta egna beslut. Att du arbetar med patienten i fokus ser vi som en självklarhet.

Erfarenhet av renrumsarbete är önskvärt, IT-kompetens är meriterande då underhåll och utveckling av laboratoriets datasystem sker kontinuerligt.

Då arbetet på ett ackrediterat laboratorium kräver goda kunskaper i svenska språket behöver du ha goda kunskaper i svenska i tal och skrift.  

Vi erbjuder


Vi erbjuder tillsvidareanställningar på heltid samt vikariat på 1 år. Tillträde enligt överenskommelse.
Provanställning kommer att tillämpas.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Lena Persson Rova, tel. 018- 617 13 36 (semester v.25-28)
Avdelningschef Ehsan Ghaderi tel. 018-617 03 48 (semester 25-28)

Facklig kontaktperson
Naturvetarna, René Kader 
Vårdförbundet, Eva Tano
Nås via expeditionen på 018-611 39 16

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan i länken nedan och läs gärna mer om oss på www.akademiska.se/arbeta. Urval sker löpande och intervjuer kommer att påbörjas v.33. För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
  • CV
  • Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall) - personligt brev – yrkeslegitimation

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.