Tillbaka

Psykolog till könsidentitetsmottagningen för vuxna

Referensnummer AS576/2021
Sista ansökan 2021-06-30
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Könsidentitetsmottagningen för vuxna är en av sex specialiserade mottagningar i landet som utför könsdysforiutredningar för personer över 16 år. Mottagningen finns inom specialistpsykiatrin i Uppsala och vi arbetar i ett multiprofessionellt team med läkare, psykolog, kurator och medicinsk sekreterare Vårt uppdrag är att bedöma om patienterna uppfyller kriterierna för könsdysfori samt bedöma om det finns psykisk ohälsa och klargöra patientens psykosociala förutsättningar för att genomgå° behandling. Utredningarna sker utifrån en klar och tydlig struktur och behandling sker i samverkan med andra verksamhetsområden på Akademiska sjukhuset.

Ditt uppdrag


Som psykolog har du en viktig roll. Utifrån Socialstyrelsens nationella kunskapsstöd ska du undersöka kognitiva, emotionella och personlighetsmässiga aspekter som kan underlätta eller försvåra för patienten att genomföra en könsbekräftande behandling. Din roll är också att i samarbete med övriga teamet säkerställa en god diagnostik både avseende könsdysforin och eventuell psykisk ohälsa.
Utöver utredningsarbetet är du delaktig i mottagningens utvecklingsarbete. Vi står inför många inspirerande utmaningar där kunskapsområdet könsdysfori är under utveckling. De senaste åren har det skett en stor nationell ökning av antalet personer som efterfrågar utredning för könsdysfori. Du kommer att arbeta i nära samarbete med det övriga teamet och det kommer att finnas goda möjligheter till vägledning.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad psykolog. Du har mångårig erfarenhet av att jobba som psykolog inom hälso- och sjukvård och du har god erfarenhet av psykologiskt utredningsarbete. Du är också positiv och engagerad och vill bidra till att mottagningens arbete och rutiner utvecklas på ett positivt sätt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidareanställning som psykolog på heltid fr.o.m. 2021-08-01. Provanställning kan komma att tillämpas. Arbetet på mottagningen bedrivs måndag till fredag under dagtid. Tillträde enligt överenskommelse. Inför tillsättning kommer utdrag ur misstanke- och belastningsregistret att göras.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Susanne Ruckman Forsblom, 018-611 2508, susanne.ruckman@akademiska.se
Bitr avdelningschef Maria Stenström, 018-611 2013, maria.stenstrom@akademiska.se
Facklig representant nås via växeln 018-611 0000

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer sker fortlöpande under ansökningstiden och anställning kan ske innan ansökningstidens utgång, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.