Tillbaka

Medicinteknisk ingenjör

Referensnummer AS567/2021
Sista ansökan 2021-06-20
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde medicinsk teknik och fysik

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och gör skillnad varje dag.
Vi behöver förstärka vårt team med en medicinteknisk ingenjör.

Vår verksamhet


Vi erbjuder en bred och varierande roll med mycket nära samarbete med vårdpersonalen och utrymme för eget ansvar för att påverka din vardag. Du kommer att arbeta som resande inom Region Uppsala med tjänstebil. Du tillhör Sektionen för Medicinsk teknik och kommer att placeras i teknikgruppen sterilteknik.

Ditt uppdrag och kvalifikationer


Du har yrkeserfarenhet inom området och/eller adekvat teknisk utbildning. Teknisk utbildning på högskolenivå inom området medicinsk teknik eller med annan inriktning som av arbetsgivaren bedöms relevant är meriterande. Du är strukturerad, noggrann, flexibel, initiativtagande och har lätt för att arbeta i grupp. Du tycker om att lära dig nya saker och dela med dig av dina erfarenheter. 

Arbetsuppgifter:
  • Som medicinteknisk ingenjör kommer du självständigt att åka med tjänstebil ut till kunder inom Region Uppsala med utgångspunkt från Akademiska sjukhuset och utföra avhjälpande och förebyggande underhåll på desinfektions- och steriliseringsutrustning.
  • Utbildning - instruera personal på vårdcentraler och avdelningar hur utrustningen används
  • Upphandling - vara med vid upphandling av desinfektions- och steriliseringsutrustning

Inom området kommer du att arbeta med spol- och diskdesinfektorer och autoklaver som finns i hela Region Uppsala. Det är mycket meriterande om du har yrkeserfarenhet inom medicinsk teknik, mätteknik, temperatur, tryck, felsökning inom elektronik.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan bli aktuellt. B-körkort är ett krav.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Gruppchef Medicinsk teknik (MT) Gunnar Högman 018-611 33 30

Fackliga kontaktpersoner:
Sveriges ingenjörer, Leif Sandberg 018-611 60 65
Vision, Tomas Mäkinen 018-611 22 67

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer kan komma att ske löpande.


Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.