Tillbaka

Specialistläkare till ryggsektionen

Referensnummer AS566/2021
Sista ansökan 2021-06-18
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde ortopedi och handkirurgi

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Verksamhetsområde ortopedi på Akademiska sjukhuset består av fem sektioner innehållande subspecialiteterna barn-, trauma-, rygg-, protes- samt skuldra-knä och fotkirurgi. 

Förutom patienter från Uppsala län handläggs ett stort antal riks/regionpatienter inom respektive subspecialitet och verksamheten har ett omfattande samarbete med ortopedklinikerna i regionen. Utveckling och undervisning prioriteras högt i vårt arbete och stämningen på kliniken är glad och positiv. Verksamhetens mål är att vara på internationell toppnivå på det medicinska området och inom ortopedisk forskning, ge god omvårdnad och samtidigt vara kostnadseffektiva. 

Vi söker nu specialistläkare till Ryggsektionen inom verksamhetsområde Ortopedi och handkirurgi. 

Dina kvalifikationer


• Specialistläkare inom ortopedi
• Hög klinisk kunskap och bred erfarenhet inom ryggkirurgi 
• Ansvarstagande, kollegial och god samarbetsförmåga 

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid, med 6 mån provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Jour ingår i tjänstgöringen. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Verksamhetschef, Stergios Lazarinis, 611 70 83  
Sektionschef Peter Försth, 018-617 44 17 
Facklig kontakt nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven.
De handlingar vi behöver förutom CV och personligt brev är specialistbevis.

Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan. För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen.

Tillsättning av specialistläkartjänster på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§) och dokumenten är nödvändiga för sakkunnigprövningen.

Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.