Tillbaka

Sektionschef klinisk immunologi och transfusionsmedicin

Referensnummer AS563/2021
Sista ansökan 2021-06-30
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska laboratoriet

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Akademiska laboratoriet är ackrediterat och svarar för kvalificerad medicinsk diagnostik, forskning, utveckling och utbildning. Vi är indelade i fem olika sektioner som tillsammans är verksamma inom tio olika laboratoriemedicinska kunskapsområden – transfusionsmedicin, immunologi, kemi, farmakologi, bakteriologi, virologi, vårdhygien, patologi och cytologi samt genetik. Våra kunder finns framför allt i Uppsala län och i vår mellansvenska region. Akademiska laboratoriet är en verksamhet i ständig förändring. Sammanlagt är vi knappt 700 anställda med verksamhet på Akademiska sjukhuset och Lasarettet i Enköping samt i vår blodtrailer. Sektionen har ett nära samarbete med kringliggande landsting inom såväl transfusionsmedicin som klinisk immunologi.

Sektionen klinisk immunologi och transfusionsmedicin har ca 120 medarbetare. Verksamheten, som pågår dygnet runt, tillhandahåller laboratorieservice och medicinsk kompetens inför blodtransfusioner, autoimmunitet, allergi och cellterapi samt förberedelser inför transplantationer av celler, vävnader och organ. Sektionen har ett nära samarbete med Uppsala universitet och har en såväl kreativ som välfungerande forsknings-, utvecklings och undervisningsverksamhet.

Ditt uppdrag


Ett intressant chefsjobb inom ett forskningsintensivt område. Här finns alla möjligheter att vara initiativtagande och utvecklingsinriktad. Som sektionschef har du det övergripande och yttersta ansvaret för verksamheten och några viktiga fokusområden för dig är en välfungerande bemanning, god arbetsmiljö, ett coachande och stödjande ledarskap och arbete med ständiga förbättringar och utveckling. Du ansvarar för att leda verksamheten mot uppsatta mål och visioner, och du driver tillsammans med personalen sektionens utveckling. Du har det yttersta ansvaret för verksamhet, ekonomi och personal och driver kvalitets- och utvecklingsfrågor för sektionen, i nära samarbete med biträdande sektionschef, medicinskt ledningsansvariga läkare och avdelningschefer. Som sektionschef är du underställd verksamhetschefen för Akademiska laboratoriet och ingår i Akademiska laboratoriets ledningsgrupp.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig med kompetens inom klinisk immunologi och transfusionsmedicin eller motsvarande samt med erfarenhet från ledande befattningar. Vi kommer även att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.
Vi letar efter dig som:

  • Har förmåga att engagerat driva verksamheten enligt fastställd verksamhetsplan och ekonomiska ramar samt göra nödvändiga prioriteringar och hålla deadlines,
  • har förmåga att utifrån syftet med verksamheten och i dialog med ledning och medarbetare formulera tydliga, realistiska och relevanta mål och visioner,
  • har förmåga att se till helheten och förståelse för ett universitetssjukhus särskilda uppdrag och förutsättningar, exempelvis inom FoUU,
  • är tydlig, lyhörd, respektfull och engagerad i ditt ledarskap och bemötande,
  • är öppen och har lätt för att samarbeta.


Du förväntas arbeta heltid som chef. Ledarskap och forsknings- och utvecklingserfarenhet är meriterande liksom om du är specialist i klinisk immunologi och transfusionsmedicin. Vi kommer även att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. Uppdraget som sektionschef är tidsbegränsat och kombineras med tillsvidareanställning inom din profession. Det är en fördel om du har kontakter och nätverk inom verksamhetsområdet klinisk immunologi och transfusionsmedicin.

Vi erbjuder


Tillsvidareanställning inom din profession kombinerat med tidsbegränsat chefsförordnande. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Verksamhetschef Tommie Olofsson, tel 018-6113172
Facklig kontaktperson, UAL Torsten Eich tel: 018-6113892

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.


Vi behöver CV och personligt brev samt eventuellt specialistbevis.  
Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.  

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.