Tillbaka

Sjuksköterskor till BUP – delad tjänst

Referensnummer AS556/2021
Sista ansökan 2021-06-17
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Sektionen för Barn- och ungdomspsykiatri riktar sig till barn och ungdomar i åldrarna upp till 18 år och omfattar både öppen- och slutenvård.
Affektiva enheten inom barn- och ungdomspsykiatri är en öppenvårdsmottagning som tar emot barn och ungdomar med problematik som depression, ångestsyndrom, självskadebeteende, bipolärt syndrom och psykos. Vår enhet består av fem team, två som behandlar personer med depression och ångest, ett bipolär- och psykosteam, ett DBT team och ett könsidentitetsteam. På mottagningen finns även en grupp som behandlar personer med missbruk och samtidig psykiatrisk problematik.

Akutmottagningen tar emot unga med akut psykiatrisk problematik vilket innebär att du möter och dem och deras familjer i svåra situationer i livet. Arbetet är varierande och utmanande. Mottagningen har rutiner för hur vi hanterar och bedömer ärenden samtidigt som arbetet kräver att du hittar individuella hållbara lösningar för att det ska bli så bar som möjligt för de unga och deras familjer.

Akutavdelningen är den enhet där de patienter vårdas som söker akutmottagningen och är i behov intensivare insatser än vad öppenvården kan erbjuda. Vi strävar efter korta vårdtider samtidigt som målet är att stabilisera patienten och situationen som familjen därmed befinner sig i. Patienterna vårdas här för suicidprevention, depression, bipolär sjukdom, psykos och ätstörningsproblematik samtidigt som många befinner sig i svåra psykosociala situationer.
Vi söker nu två sjuksköterska för delad tjänst mellan öppen och slutenvård.

Ditt uppdrag


Du kommer att arbeta på akutmottagningen och avdelningen så väl som på BUP:s affektiva öppenvårdsmottagning.
Inom akutsjukvården arbetar vi för att upplevelsen och utfallet av vårdinsatsen ska bli så bra som möjligt på kort tid varför förmågan att bygga allians med patient och vårdnadshavare står i fokus. Här bedömer du psykiatriska symtom och är delaktig i att planera för utförandet av åtgärder för dessa. Du representerar ett omvårdnadsperspektiv och värnar om helheten. Här får du också vara med att utveckla verksamheten för att skapa nya lösningar.

I öppenvården kommer du att ingå i gruppen som arbetar med höjning av kompetensen vad gäller beroende och missbruk på BUP.  Det innebär att du såväl utbildar BUP:s personal som möter patienter med denna problematik. Du kommer också att arbeta med sedvanliga sjuksköterskeuppgifter som medicinuppföljningar och telefonrådgivning. Till skillnad från akutsjukvården arbetar du i öppenvården ofta med längre kontakter med unga och deras familjer. Arbetat här är teambaserat, där professioner som läkare psykologer, kurator och skötare ingår.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är sjuksköterska eller specialistsjuksköterska inom psykiatri. Arbetet kommer att innebära en bredd vad gäller arbetsuppgifter varför du uppskattar variation samtidigt som är ansvarstagande och motiverad i ditt arbete och alltid har patientens bästa i fokus. Vi ser gärna att du har tidigare yrkeserfarenhet som sjuksköterska och erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar. Meriterande är att ha arbetat inom psykiatri.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast eller efter överenskommelse. Du får ett spännande och utmanande uppdrag. När du börjar hos oss kommer du att få en strukturerad introduktion. Vidare får du en mentor som nyanställd och regelbunden handledning.
Arbetstiden är förlagt dagtid mån-fre inom öppenvården. Inför tillsättning kommer utdrag från Misstanke- och belastningsregister att tas.  

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Enhetschef Susanna de Connick 018-617 1606
Enhetschef Eeva Böök 018-611 25 46
Facklig kontaktperson nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.