Tillbaka

Endokrin- och diabetesmottagningen söker diabetessjuksköterska

Referensnummer AS552/2021
Sista ansökan 2021-06-18
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde specialmedicin, hud och reumatologi

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Vi på endokrin- och diabetessektionen bedriver verksamhet inom endokrinologi, diabetes, övervikt, osteoporos och medfödda metabola sjukdomar. Vi är ett Centre of Excellence för patienter med typ 1-diabetes, vår verksamhet är spännande och omfattar ett brett spektrum av olika öppna vårdformer, från utredningsverksamhet och mottagningsbesök till avancerad dagsjukvård och konsultuppdrag. Vi är en forskningsintensiv verksamhet, som bedriver både kvalificerad och högspecialiserad vård. Vi värderar arbetsglädje, omtanke och engagemang högt och vi har roligt på jobbet. En av våra medarbetare går vidare till en ny tjänst på grund av flytt från Uppsala varför vi nu söker nu en ny medarbetare till vår diabetesverksamhet.

Ditt uppdrag


Vi erbjuder dig en heltidstjänst hos oss som diabetessjuksköterska, där dagsjukvård, egna mottagningsbesök, telefonrådgivning och konsultuppdrag på sjukhuset ingår som arbetsuppgifter. Att vara diabetessjuksköterska hos oss innebär ett varierande arbete med utmanande arbetsuppgifter, att lösa både självständigt och som del i ett större sammanhang. Du blir en självklar del av vårt diabetesteam som innefattar flera olika yrkeskategorier och du har stora möjligheter till fördjupning och vidareutveckling.

Dina kvalifikationer


Du är leg sjuksköterska med yrkeserfarenhet inom diabetesverksamhet. Vidareutbildning inom diabetesvård är meriterande liksom om du har erfarenhet av arbete med i första hand patienter med diabetes typ 1, men även typ 2. Du sätter alltid patienten i fokus, du är ansvarstagande och du uppskattar både att arbeta självständigt och att samarbeta i team. Du trivs med att arbeta i ett högt tempo, du är målinriktad, lösningsorienterad och utvecklingsintresserad. Du uppskattar att en del av arbetet är av administrativ karaktär. Du, liksom vi, värderar ett positivt arbetsklimat högt. Vid denna rekrytering lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper

Vi erbjuder


Tillsvidare. Tjänsten är 100% och förlagd till dagtid måndag-fredag. Tillträde så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Tf Avdelningschef Klara Lindgren Freij, 018-611 64 27
Facklig kontakt nås via växeln tel, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer kommer att hållas löpande.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.