Tillbaka

1:e Medicinteknisk ingenjör, mekanik.

Referensnummer AS465/2021
Sista ansökan 2021-05-18
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde medicinsk teknik

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Medicinsk teknik är certifierad enligt ISO 9001:2016 och ISO 13485:2015 och verkar inom Region Uppsala. Verksamheten omfattar anskaffning, underhåll och utveckling av medicintekniska produkter samt utbildning av vårdpersonal. Avdelningen består idag av ca 60 medarbetare. Våra honnörsord är ödmjukhet, skicklighet och långsiktighet.
 
Medicinsk Mekanik och Sterilteknik (MMS) behöver höja den samlade kompetensen genom att rekrytera en 1:e medicinsk ingenjör inom teknikområdet mekanik.

Ditt uppdrag


Du kommer vara delaktig i byggprojekt där medicinteknisk utrustning ska installeras. Du ska även utföra kvalificerat medicintekniskt arbete främst när det gäller driftsstöd, anskaffningsstöd, upphandlingar, utbildningar och underhåll inom teknikområde medicinsk mekanik. I arbetsuppgifterna ingår även ansvara för kvalitetsutveckling och säkerhetsarbete.

Dina kvalifikationer


Du bör vara högskole- eller gymnasieingenjör med teknisk inriktning eller annan teknisk utbildning/erfarenhet som av arbetsgivaren anses likvärdig. Du ska ha mångårig, >5 års erfarenhet från medicinsk teknik, speciellt inom mekanik. Du skall ha god samarbetsförmåga och vara serviceinriktad.

Du skall kunna ta eget ansvar och kunna lösa uppgifter självständigt och i grupp.
Certifiering från MTF (Svensk Förening för Medicinsk Teknik och Fysik) är ett krav. Motsvarande bedömning för tjänsten kan göras internt på MTF för de medarbetare som formellt inte kan bli certifierade av MTF.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidaretjänst på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Gruppchef Medicinsk teknik (MT) Gunnar Högman 018-6113330
Fackliga kontaktpersoner Sveriges ingenjörer, Leif Sandberg 018-611 60 65 Vision, Tomas Mäkinen 018-611 22 67

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.