Tillbaka

CIVA söker intensivvårdssjuksköterskor

Referensnummer AS305/2021
Sista ansökan 2021-05-23
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde anestesi-, operation och intensivvård

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


AnOpIVA på Akademiska sjukhuset har en målsättning är att ligga i internationell toppklass vad gäller klinisk verksamhet, forskning och utbildning. Hos oss arbetar ca 800 medarbetare inom fyra sektioner: Anestesisektionen, Barnanestesi, barnoperation och barnintensivvård, Intensivvårdssektionen samt Luftburen intensivvård.

Centrala intensivvårdsavdelningen 70G (CIVA) är en del av Intensivvårdssektionen och vårdar varje år cirka 1000 patienter med livshotande svikt i livsuppehållande funktioner. Tempot är högt med en medelvårdtid på 2,5 dygn och i stort sett samtliga inläggningar sker akut under dygnets alla timmar. Avdelningens uppdrag är dels att tillgodose Uppsala läns invånare med allmän intensivvård och utöver detta vara en regional resurs för kvalificerad intensivvård. 40% av vården utgörs av kvalificerad vård på region/riksnivå. Våra patienters sjukdomspanorama är mycket brett med sepsis, multipelt trauma, hjärtstopp och avancerad postoperativ vård som vanligaste diagnoser. CIVA har även i uppdrag att vårda patienter med högsmittsam sjukdom och samtidigt intensivvårdsbehov och vårdar under den pågående pandemin covid-19-patienter.

Inom medarbetargruppen finns mycket stort engagemang och kompetens. På avdelningen tjänstgör flera disputerade intensivvårdssjuksköterskor i klinisk tjänst och det pågår flera vetenskapliga studier där sjuksköterskor är involverade. Samverkan med Uppsala universitet när det gäller forskning och utbildning inom vårt verksamhetsområde ingår som en naturlig del. Verksamheten erbjuder utöver detta stora utvecklingsmöjligheter för medarbetare och chefer.

Ditt uppdrag


Vårt uppdrag är att 24:7 tillgodose varje patients unika behov av att högspecialiserad intensivvård i en vårdmiljö som strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats.

Dina kvalifikationer


Du som söker är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning inom intensivvård.
Då du kommer vara i en miljö med ständiga förändringar ser vi att du har förmåga att se möjligheter i varje situation och att ha fokus på att arbeta personcentrerat tillsammans i team.

Vi erbjuder


Tillsvidareanställning, med rotation dag och natt i schemamodell som ger mer tid för återhämtning vid obekväm arbetstid. Tillträde enligt överenskommelse. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Anna Allenbrant 018-611 48 39 Anna.allenbrant@akademiska.se
Facklig kontakt Vårdförbundet: fredrik.andrae@akademiska.se

Är du intresserad finns det möjlighet att hospitera. Hör gärna av dig till avdelningschef Anna.

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.