Tillbaka

Kurator till specialistrehabiliteringen öppenvården

Referensnummer AS460/2021
Sista ansökan 2021-05-23
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vi söker en ny kollega! 
Vi har en trevlig arbetsplats med engagerad och duktig personal! Vi har fina lokaler och tillgång till Friskhuset och friskvårdsbidrag. En av våra kuratorer går i pension och därför söker vi nu en ny medarbetare som vill arbeta hos oss.

Vår verksamhet


På vår mottagning erbjuder vi teambaserad specialistvårdsrehabilitering för personer i yrkesverksam ålder som har en neurologisk sjukdom, ryggmärgsskada eller förvärvad hjärnskada. Arbetet i teamen utgår från en tvärprofessionell bedömning och patientens målsättning. Målet med mottagningens insatser är att ge personerna förutsättningar för bästa möjliga fungerande i sin livssituation.

Ditt uppdrag


Tjänsten innebär arbete med personer i yrkesverksam ålder med förvärvad hjärnskada. Som kurator gör du psykosociala bedömningar och bedriver psykosocialt behandlingsarbete i nära samarbete med teamet. Insatserna består av stöd till patienterna och deras anhöriga i form av samtal, social information och sociala stödåtgärder.  Teamarbetet är av central betydelse. Som kurator har du individuella kontakter men också kontakter tillsammans med de övriga professionerna i teamet. Arbetet innebär även samverkan med externa myndigheter och andra instanser

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är utbildad socionom, gärna legitimerad hälso-och sjukvårdskurator.  

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet och intresse av arbete med rehabilitering och specifikt teambaserat arbete med personer med förvärvad hjärnskada. Det är positivt om du har erfarenhet av utvecklingsarbete. För att trivas i vår verksamhet behöver du tycka om att samarbeta. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet. B-körkort är önskvärt.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidareanställning på 75%. Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Kurator, Eva Karlbom?018-611 36 14? 
Avdelningschef Karin Cloud Mildton 018-617 37 26 
Facklig kontaktperson Akademikerförbundet SSR nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer sker fortlöpande och anställning kan ske innan sista ansökningsdag.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.