Tillbaka

4A Psykiatriavdelning söker sjuksköterskor

Referensnummer AS425/2021
Sista ansökan 2021-06-30
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Verksamheten tillhör sektionen för Beroende- och neuropsykiatri, en sektion i framkant. Vi arbetar utifrån evidensbaserade metoder och lägger stor vikt på omvårdnad, vårdutveckling och forskning. Psykiatriavdelning 4A består av elva vårdplatser och har flera olika behandlingsuppdrag med fokus på beroende och psykiatrisk samsjuklighet. Fyra platser är inriktade mot läkemedelsassisterad behandling för smärt- och opiatpatienter, en plats mot utredning vid smärta och sex platser är avsatta för patienter med affektiv sjukdom och samtidigt substansbruksyndrom. Patienterna kommer till avdelningen via akutmottagningen för vuxenpsykiatri eller planerat via de psykiatriska öppenvårdsmottagningarna. 

På avdelning 4 A arbetar läkare, sjuksköterskor, skötare och kurator. För att säkerställa att patienterna får en god omvårdnad, samarbetar- och konsulterar vi övrig psykiatrisk specialistkompetens utifrån patienternas individuella behov.?  

All vår personal har tillgång till yrkesmässig handledning och vi arbetar aktivt med att förbättra personalens arbetsmiljö. Vi har ett målinriktat förbättringsarbete av patientvården och är måna om att närstående blir delaktiga.  

Personalen på 4 A är öppen, positiv, trygg och kompetent vilket gör det lätt att komma som ny personal till avdelningen.

Ditt uppdrag


Som sjuksköterska inom psykiatrisk heldygnsvård har du en central roll i teamet. I samarbete med kollegor från olika professioner och yrkesgrupper bedömer och planerar du den enskilde patientens behov av omvårdnad och medicinsk behandling. Du arbetar nära patienten och samverkar med psykiatrisk öppenvård, andra vårdgivare/samhällsinstanser, samt med närstående. Du ansvarar för omvårdnadsprocessens samtliga steg, administrerar läkemedel och är leder och fördelar arbetet i teamet. I interprofessionella samarbeten företräder du omvårdnadsperspektivet. Att handleda studenter och nya medarbetare är också en naturlig del av dina arbetsuppgifter. 

För oss är det viktigt att du har ett genuint intresse av att arbeta med människor med psykiatrisk problematik och att du vill vara med och utveckla vår verksamhet!

Dina kvalifikationer


Du ska vara utbildad sjuksköterska med kandidatexamen, gärna med erfarenhet av arbete inom psykiatrisk vård.  Du som är nyutbildad sjuksköterska eller har kompetens inom annat område och vill pröva specialistområdet psykiatri, är också välkommen med en ansökan!  

Vi förväntar oss att du har hög professionell drivkraft, samt att du är engagerad och lösningsinriktad utifrån ett personcentrerat förhållningssätt. Du är yrkesstolt och lockas av professionella utmaningar, där du utvecklas genom gradvis ökat ansvar. Vi värderar att du har stark professionell integritet och ser det som naturligt att hålla dig vetenskapligt uppdaterad inom ditt område. För tjänsten krävs goda kunskaper i svenska, så väl i tal som skrift.

Vi erbjuder 


Vi erbjuder tillsvidaretjänst på heltid from den 16 augusti 2021, eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Inför anställning tas utdrag ur misstanke- och belastningsregistret.  Vi tillämpar individuell lönesättning.

Efter en personligt anpassad introduktion väntar en stimulerande arbetsmiljö med stor variation. Vi ser vetenskaplig förkovring som en naturlig del av tjänsten - vi har närhet till och samverkar med Uppsala universitet, där forskning inom omvårdnad bedrivs. Det kan finnas möjlighet att genomgå specialistsjuksköterskeprogrammet inom psykiatrisk vård som en del av tjänsten. 

Under första året kommer du att tilldelas en erfaren sjuksköterska som mentor. Även avdelningschefen, som i sin grundprofession är specialistsjuksköterska inom psykiatrisk vård, är i högsta grad närvarande och delaktig i det dagliga arbetet. Som sjuksköterska kommer du att utveckla ditt ledarskap hos oss och få ta ansvar för utveckling av olika områden utifrån dina intressen och verksamhetens behov. 

På avdelningen arbetar sjuksköterskor dag- och kvällspass, samt i dagsläget två helger av fem. För dig som endast är intresserad av att arbeta nätter finns även möjlighet till detta.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Ida Hall, 018-611 21 17 Ida.Hall@akademiska.se
Btr. avdelningschef Masoomeh Rezaee Ahan, 018-611 53 68  Masoomeh.Rezaee.Ahan@akademiska.se 

Facklig kontaktperson nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande, därmed kan tjänsten tillsättas innan sista ansökningstid. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.