Tillbaka

Undersköterska till urologavdelningen

Referensnummer AS419/2021
Sista ansökan 2021-05-09
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde urologi

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


På urologavdelningen vårdas patienter med sjukdomar i njurar, urinledare, urinblåsa, prostata, urinrör och testiklar. Patienter kommer dels via elektivt intag för planerad åtgärd/operation eller via akutmottagningen med akuta urologiska besvär.

Kliniken opererar fem dagar i veckan, framförallt patienter med cancerdiagnoser men även sten- och rekonstruktiv kirurgi genomförs.  Vårdtiden varierar från några timmar till 10–14 dagar, vilket gör patientflödet är stort och arbetet mycket omväxlande.

Ditt uppdrag


Du kommer tillsammans med en sjuksköterska arbeta för ett vårdlag om 5-7 patienter. Du ansvarar för den basala omvårdnaden både pre- och postoperativt, vilket bland annat innefattar patientinformation, mobilisering, sår-, stomi- och katetervård, förebyggande åtgärder för trycksår, fall och malnutrition, personlig hygien och provtagning. Du kommer även vara en stor del i patientundervisningen då många patienter får stomi eller går hem med katetrar av olika slag.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som undersköterska som trivs att arbeta med andra men samtidigt kan jobba självständigt. Du klarar av att växla arbetstempo efter behov och klarar av att ha flera bollar i luften samtidigt. Tidigare erfarenhet av kirurgiskvård är meriterande men inte ett krav.

Vi erbjuder


Vi erbjuder tillsvidareanställning på heltid eller enligt överenskommelse. Provtjänstgöring kan komma att tillämpas.  

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Biträdande avdelningschef, Emma Strandqvist 018 – 617 15 77 alt emma.strandqvist@akademiska.se
Facklig kontaktperson, Kommunal, Marie Wallén 018 – 611 46 41

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.