Tillbaka

Chef till avdelning med vård i världsklass

Referensnummer AS405/2021
Sista ansökan 2021-05-09
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Brännskadecentrum, Verksamhetsområde för plastikkirurgi och käkkirurgi

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Inom verksamhetsområdet plastikkirurgi och käkkirurgi bedrivs en stor del av sjukhusets högspecialiserade riks- och regionvård samt två av regionens tre nationella högspecialiserade vårduppdrag, allt i nära samarbete mellan olika specialiteter. Vi är en expansiv verksamhet med ca. 200 medarbetare. och våra profilområden är brännskadevård, läpp-käk-gomspaltskirurgi, kraniofacial kirurgi och mikrokirurgisk rekonstruktion. Vården av våra patienter sker i multidisciplinära team med representanter inom och utanför verksamhetsområdet.

Varför jobba hos oss?
Brännskadecentrum är en kvalitetscertifierad verksamhet enligt ISO 9001:2015 och SS-EN 15224:2017 där vi arbetar med verksamhetens patientflöden för att driva vår utveckling framåt med patienten i fokus. Dessutom är vi verifierade av European Burns Association med omdömet att vi tillhandahåller vård i världsklass vilket gör oss stolta. Avdelningen har ca 55 medarbetare inom flera yrkesgrupper som alla har en bred kompetens. Du får arbeta i dynamiska vårdförlopp och i en vårdkultur där vi handhar patientens hela vårdkedja från avancerad intensivvård till öppenvård och rehabilitering för barn såväl som vuxna.

Vi erbjuder 


Vi söker dig som önskar vara med att leda och vidareutveckla en Nationell Högspecialiserad Vårdenhet (NHV) som ligger långt fram vad gäller nya arbetssätt och digitala verktyg Som en av landets två enheter i landet har vi ett nationellt ansvar för Sveriges brännskadevård, vilket gör att majoriteten av patienterna kommer från andra delar av landet. Brännskadecentrum har 7 vårdplatser men våra patienter behandlas i stor utsträckning också på andra enheter. Verksamheten har ca. 200 slutenvårdstillfällen och 1200 öppenvårdstillfällen per år.

Arbetet som avdelningschef innebär att leda verksamheten mot uppsatta mål genom att ha ett övergripande ansvar för ekonomi, personal och verksamhet och med förmåga att se helheten. Till din hjälp har du ett antal stödfunktioner samt ämnesområdesansvariga läkare, läkarchef och flera andra erfarna chefskollegor. Du kommer att ingå i verksamhetsområdets ledningsgrupp med verksamhetschefen som närmaste chef.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Dina kvalifikationer


Vi söker en sjuksköterska med ledarerfarenhet som har ett genuint intresse för att leda och vidareutveckla en högspecialiserad verksamhet. Att leda verksamheten kräver dokumenterade ledaregenskaper och förmågan att driva verksamhetsutveckling i en, för vården, utmanande tid. Modet att fatta beslut och förmågan att tänka i nya banor är en av förutsättningarna för att lyckas med uppdraget. Specialistutbildning inom kirurgi, intensivvård, anestesi eller akutsjukvård är meriterande.

Vill du veta mer?


Verksamhetschef Gunilla Nygård Plastikkirurgi och Käkkirurgi, tfn: 018-611 04 58
Ämnesområdesansvarig Överläkare Fredrik Huss 070-794 15 74
Avdelningschef Ann Vestin 070-611 36 61

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer och urval sker löpande.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.