Tillbaka

ST-läkare geriatrik

Referensnummer AS399/2021
Sista ansökan 2021-05-23
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde geriatrik

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vill du vara med och utveckla framtidens geriatrik?


Tack vare framsteg inom medicin, vård och levnadsvanor blir vi allt äldre. Med detta ställs nya krav på sjukvården. Inom geriatriken kommer vi få en större patientgrupp och nya utmaningar. Vi behöver fortsätta utveckla vår verksamhet för att kunna möta behovet, samtidigt som vi vill fortsätta vara en attraktiv arbetsplats.  

Vår verksamhet


Geriatriken på Akademiska sjukhuset i Uppsala är ett av landets mest heltäckande verksamhetsområden för medicinsk vård, utredning och rehabilitering av äldre patienter. Vi har tre vårdavdelningar och en omfattande öppenvårdsverksamhet inkluderande minnesmottagning samt dag- och hemrehabilitering. Palliativ vård sker på avdelning 2 i Tierp och SAH i Norduppland. Vårt verksamhetsområde bedriver i samarbete med universitetet en omfattande forskning på hög internationell nivå inom bland annat kognitiva sjukdomar och nutrition. Vi söker nu en ny medarbetare som delar vår entusiasm för detta fascinerande område. 

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad läkare och är intresserad av att påbörja specialistutbildning inom geriatrik. Det är meriterande om du har erfarenheter av undervisning, medicinskt utvecklingsarbete samt forskning. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet samt god samarbetsförmåga. 

Vi erbjuder


En tillsvidaretjänst på heltid. I tjänsten ingår beredskapsjour. Tillträde enligt överenskommelse. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Sektionschef Janet Frödin eller verksamhetschef Carina Jangborg nås via växeln, 018-611 00 00 
Facklig företrädare Kristin Franzon nås via växeln, 018-611 00 00  

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vänligen bifoga läkarlegitimation samt övriga handlingar som styrker kompetenskrav. Vi förbehåller oss rätten att intervjua löpande. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.