Tillbaka

Kommunikationsstrateg

Referensnummer AS374/2021
Sista ansökan 2021-05-09
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Kommunikationsavdelningen. Sjukhusadministrationen

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Akademiska sjukhuset erbjuder sjukvård och omvårdnad av högsta kvalitet. Här finns tillgång till de senaste framstegen inom medicinsk forskning och världsledande behandlingar. Inom vår verksamhet pågår såväl en förändring av arbetssätt och en teknisk utveckling för att forma framtidens sjukvård. Vårt främsta fokus är alltid våra patienters välmående och tillfrisknande. 

Akademiska sjukhusets kommunikationsavdelning arbetar med stöd och utveckling inom intern och extern kommunikation, varumärkesfrågor, press och media samt webb och sociala medier. Ett utvecklingsarbete pågår för att samordna och skapa en organisation för Region Uppsalas olika kommunikationsavdelningar under ledning av Region Uppsalas kommunikationsdirektör. 

Ditt uppdrag 


Som kommunikationsstrateg är du en motor för förändring och utveckling. Du kommer bland annat att ansvara för utveckling och genomförande av kommunikations- och aktivitetsplaner inom flera områden och projekt.  

Ditt uppdrag som kommunikationsstrateg är brett. Du har kapacitet att arbeta självständigt och i team med planering av kommunikation samt rådgivning i kommunikationsfrågor, oftast till verksamhet och ledning. Men du ska också kunna kavla upp ärmarna och lösa praktiska uppgifter, som att ta fram trycksaker, skriva texter, publicera webbsidor och planera event. Du hanterar kortsiktiga och långsiktiga uppdrag parallellt.  

Dina kvalifikationer 


Du har högskoleutbildning i kommunikation eller motsvarande utbildning. Du har erfarenhet av strategiskt och praktiskt kommunikationsarbete. Du är van att agera rådgivare och har erfarenhet av att jobba i projekt. Du har en mycket god stilistisk förmåga och du är väl bevandrad i Office-paketet, gärna Episerver, samt Acrobat, Photoshop och Indesign.  

Din kompetens 


Vi söker dig som tar initiativ och sätter igång aktiviteter, men som också tar ansvar för att driva dina processer i mål på ett strukturerat sätt. Du är självgående, har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar. Vi värdesätter att du är snabb och stresstålig samtidigt som du måste vara noggrann. Du arbetar bra med andra människor, är lyhörd och bidrar till goda arbetsrelationer. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.  

Vi erbjuder 


Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.  

Hos oss får du förmåner som gör skillnad läs om förmånerna här.  

Vill du veta mer? 


Kontakta kommunikationsdirektör Pia Olave, 018-611 30 76  
Fackliga kontaktpersoner når du via växeln 018-611 00 00  

Vill du jobba med oss? 


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer och tillsättning sker fortlöpande så vänta inte med att skicka in din ansökan! 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.