Tillbaka

Vikariat psykolog till psykosvårdens ungdomsteam

Referensnummer AS368/2021
Sista ansökan 2021-04-30
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Om psykosvårdens ungdomsteam


Vi är en specialistmottagning som vänder sig till personer i åldrarna 18-30 år med misstänkt psykosutveckling eller nydebuterad psykossjukdom. Till oss kommer man för bedömning och/eller utredning, behandling och rehabilitering. Vi arbetar i ett multidisciplinärt team som består av läkare, psykologer, kurator, sjuksköterska, skötare och arbetsterapeut. Vi har även tillgång till musikpedagog och dietist. Vi är ett litet team som arbetar evidensbaserat och där samarbetet mellan de olika yrkeskategorierna är mycket viktigt. På vårt team brinner vi för patientarbetet och vi har roligt tillsammans.

Ditt uppdrag


Du som söker kommer att få ett stimulerande och omväxlande arbete. Som psykolog gör du bedömningar, utredningar och bedriver psykologisk behandling. Du kommer också att arbeta med anhöriga och vårdgrannar. Du kommer också att delta aktivt i mottagningens utvecklingsarbete. Du har regelbunden handledning både i psykologisk behandling och utredningsarbete.

Dina kvalifikationer


Du är legitimerad psykolog med grundläggande psykoterapiutbildning inom kognitiv beteendeterapi (KBT). Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med patienter som är i prodromalfas och/eller nyinsjuknad i psykos. Har du även erfarenhet av neuropsykologiska och neuropsykiatriska utredningar är detta ett stort plus. 

Din kompetens


Du är positiv, engagerad och tycker om att arbeta i team. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper såsom flexibilitet, förmåga att arbeta självständigt, god samarbetsförmåga och gott bemötande. Du är öppen för utveckling och nya arbetssätt. Körkort är meriterande. Vi är ett team som arbetar tajt tillsammans så stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Tillträde 24/5 eller enligt överenskommelse. Inför anställning kommer utdrag från Misstanke- och belastningsregister att tas.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Åsa Wicklén, 070-611 21 30
Psykolog Magdalena Lindborg, 070-611 09 74
Facklig representant nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.