Tillbaka

Legitimerad läkare Handkirurgi

Referensnummer AS360/2021
Sista ansökan 2021-04-21
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Ortopedi och handkirurgi

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Inom Verksamhetsområde Ortopedi och handkirurgi undersöker, behandlar, opererar och vårdar vi patienter med sjukdomar, skador och smärtor i rörelseapparaten. Verksamheten är bred med både akut och planerad kirurgi. Huvudinriktningen är högspecialiserad vård inom handkirurgi, fraktur-, protes-, skulder-knä-, fot- och ryggkirurgi, men vi bedriver även basortopedi.

Inom sektionen handkirurgi arbetar handkirurger, sjuksköterskor, undersköterskor och sekreterare tillsammans runt patienten. På vår moderna operationsavdelning utförs årligen 2 000 handkirurgiska ingrepp. Vi har ca 9 500 öppenvårdsbesök hos läkare. Till verksamhetens specialområden hör skador på nerver och böjsenor, handledskirurgi, ledproteser, mikrokirurgi, handmissbildningar och förlossningsskador (CP). Inom sektionen bedrivs klinisk och experimentell forskning i samarbete med internationella forskargrupper.

Vi söker nu en leg läkare till Handkirurgisektionen inom verksamhetsområde Ortopedi och handkirurgi

Dina kvalifikationer


• Legitimerad läkare med kompetens inom aktuellt arbetsområde
• Klinisk kunskap och erfarenhet av handkirurgi • Forskningserfarenhet samt mikrokirurgisk kompetens och bakgrund inom plastikkirurgi meriteras.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en visstidsanställning på heltid under ett år. Heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Sektionschef, Mohammad Asif Aslam, 018-611 40 7
Facklig kontaktperson UAL Maria Wahlström, 018-611 90 33

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.