Tillbaka

Utbildningssjuksköterska till ortopedavdelning 70 B

Referensnummer AS358/2021
Sista ansökan 2021-04-27
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde ortopedi

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Verksamhetsområde ortopedi och handkirurgi har ett spännande erbjudande till dig som är intresserad av att jobba med ortopedi och vill utveckla dina kunskaper inom området. Det finns två ortopedavdelningar som har ett nära samarbete med varandra. 
På avdelning 70A är vi specialiserade på en hel del olika frakturtyper som uppkommer efter trauman, framförallt komplicerade bäckenfrakturer och svåra handkirurgiska ingrepp. Det innebär att vi bland annat får patienter från hela Sverige som inte kan opereras någon annanstans. Vi tar även emot en del patienter inför planerade ingrepp, till exempel patienter som väntar på amputationer.

På avdelning 70B är vi specialiserade inom avancerad rygg- och proteskirurgi som då innebär att vi tar emot svåra operationsfall från Sveriges alla hörn samt Åland. Hos oss tar vi hand om såväl akuta som planerade inläggningar inom bland annat rygg-, protes-, fot- och axelkirurgi. 

Inom ortopedsektionen är patientgruppen mycket bred med ett åldersspann från 18 år och uppåt. Vårdtiderna är likaså varierande och kan sträcka sig från en dag upp till flera veckor. På båda avdelningar arbetar vi dagligen i team med professioner så som: sjuksköterskor, undersköterskor, apotekare, underläkare, specialistläkare, fysioterapeuter, arbetsterapeuter och medicinska sekreterare.

Ditt uppdrag


Nu söker vi en utbildningssjuksköterska till 70B-planet. På 70 A-planet har vi redan en utbildningssjuksköterska som är väl insatt i uppdraget och som du kommer att ha ett mycket nära samarbete med.
Som utbildningssjuksköterska är du direkt underställd avdelningschefen med uppdraget att planera, genomföra och följa upp utbildning för våra anställda sjuksköterskor och undersköterskor. I uppdraget ingår även att samordna och vara huvudhandledare för sjuksköterskestudenter, undersköterskestudenter och läkarstudenter som är under utbildning.

Ditt arbete innebär att du säkerställer kompetensutveckling hos kollegor genom att bland annat:
- Samordna, ansvara och vara delaktig i utformning och genomförandet av avdelningens utbildning
- Ansvara för att introducera nya medarbetare
- Ansvara för innehåll och upplägg av introduktionsprogram för nya medarbetare
- På ett positivt och pedagogiskt sätt ge direkt klinisk handledning till undersköterskor och sjuksköterskor på avdelningen
- Uppdraget innehåller även en del instruktörsarbete till exempel att vara instruktör i S-HLR, TUB, och SMART.

Dina kvalifikationer


- Du är legitimerad sjuksköterska med minst 3 års erfarenhet av slutenvård
- Du har utbildningserfarenhet
- Du har god datorvana och har goda kunskaper att arbeta i Office-paketet.

Utöver detta är det meriterande om du har:
- Specialistsjuksköterskeexamen
- Magisterexamen
- Erfarenhet från ortopedi
- Utbildning inom pedagogik
- Handledarutbildning

För att trivas i den här tjänsten har du ett pedagogiskt förhållningssätt och en god samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Din kompetens


- Du är strukturerad, ansvarstagande, tycker om att leda och är målmedveten
- Du bör vara van att handleda och ha goda pedagogiska egenskaper
- Du är flexibel och gillar utmaningar
- Du är tillmötesgående, trivs med att arbeta i team och vill ständigt förbättra och utveckla avdelningen - Du sätter patienten i fokus.

Vi erbjuder


Tillsvidareanställning i grundprofession med tidsbegränsat uppdrag. Företrädelsevis förlagd arbetstid mån-fre, enstaka natt och helgpass kan förekomma samt obekväm arbetstid under sommarperioden och jul/nyår. Tjänstgöringsgrad 100% eller enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Malin Yildiz 018-611 44 84
Facklig kontaktperson nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.