Tillbaka

Avdelningschef till barn- och ungdomspsykiatriska mottagningen i Enköping

Referensnummer AS356/2021
Sista ansökan 2021-04-27
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Vår verksamhet


Verksamhetsområde psykiatri har cirka 800 medarbetare som är indelade i fem sektioner. Affektiva sjukdomar, akut- och konsultpsykiatri, beroende- och neuropsykiatri, barn- och ungdomspsykiatri samt psykosvård och rättspsykiatri. Vi finns representerade i hela länet men med huvudparten av verksamheten i Psykiatrins hus på Akademiska sjukhusområde. Dagligen strävar vi efter att vara en attraktiv arbetsplats där anställda har inflytande samt känner delaktighet, arbetsglädje och yrkesstolthet.

Vi söker nu en avdelningschef på 50% till barn- och ungdomspsykiatriska mottagning i Enköping. Personalgrupperna består av läkare, sjuksköterskor, psykologer, kuratorer, skötare samt medicinska sekreterare.

Ditt uppdrag


Som avdelningschef är direkt underställd sektionschefen och ingår i sektionens ledningsgrupp. Du har ansvar för ekonomi, personal och verksamhet samt ansvar för att leda, följa upp och utveckla verksamheten. Du ger medarbetarna tillgång till daglig direkt eller indirekt ledning samt genomför medarbetar- och lönesamtal med personalen. Som avdelningschef har du nära samarbete med sektionschefen och medicinskt ledningsansvarig läkare. I arbetet ingår att samverka med tex primärvård, socialtjänst och skola och som avdelningschef representerar du mottagningen i olika samverkansgrupper och i möten med andra vårdgivare.

Dina kvalifikationer


Du har en medicinsk utbildning motsvarande högskola. Vi ser gärna att du har tidigare chef/ledarskapserfarenhet från psykiatrisk verksamhet. Du har förmågan att inspirera till förändring och utveckling och du skapar delaktighet och engagemang på arbetsplatsen. Du är tydlig i ditt ledarskap och därutöver både lyhörd och drivande. Du tar tillvara dina medarbetares olika kompetenser och trivs med att leda arbetsgrupper. Du är öppen för nya arbetssätt och dina beslut är väl förankrade i verksamheten. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du kan samarbeta konstruktivt med andra vårdgivare och ser lösningar som kan utveckla samverkan. Vid tillsättningen kommer stor hänsyn att tas till personlig lämplighet och god samarbetsförmåga.

Vi erbjuder


En tillsvidareanställning på 100%  inom din grundprofession, med ett treårigt förordnande som avdelningschef på 50%. Tillträde 2021-05-01 eller efter överenskommelse. Vid anställning kommer utdrag från belastnings- och misstankeregister att göras.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Sektionschef Tarja-Leena Kirvesniemi, tel 070-32 60 509
Biträdande sektionschef Helena Eriksson tel 070-611 79 60
Facklig kontaktperson nås via växeln 018 611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.