Tillbaka

Barnonkologen söker två sjuksköterskor

Referensnummer AS350/2021
Sista ansökan 2021-04-22
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska barnsjukhuset

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Vi söker dig som är intresserad av att arbeta som sjuksköterska på barnavdelningen för blod och tumörsjukdomar

Vår verksamhet


Sektionen för blod och tumörsjukdomar hos barn är en av sju sektioner på Akademiska barnsjukhuset. Sektionen består av vårdavdelning 95A/65A med tillhörande dagsjukvårdsenhet och mottagning. Vi bedriver högspecialiserad barnonkologi och är ett av Sveriges fyra kompletta barnonkologiska centra. Vi tar emot patienter från hela sjukvårdsregion Mellansverige för utredning, diagnos och behandling. Till verksamheten hör även en stark och omfattande forskningsenhet. Vi har goda möjligheter till utbildning och fortbildning.

På avdelningen har vi en positiv stämning trots att vi ställs inför situationer som känns tunga och svåra. Att arbeta med barn innebär automatiskt att det blir mycket bus och lek, vilket bidrar till en lättsam stämning på avdelningen. Våra patienter vårdas länge hos oss vilket gör att vi skapar nära relationer med både patienten och dess närstående. Det gör att vi verkligen känner att vi kan ge barnet den omvårdnad och det bemötande som den behöver. 

Ditt uppdrag


Hos oss på barnavdelningen för blod och tumörsjukdomar arbetar vi tillsammans i vårdteam bestående av sjuksköterska, undersköterska, läkare och paramedicinare kring barnet och dess familj. Vi lägger stor vikt vid förberedelser för att göra barn/ungdomar och deras anhöriga delaktiga i hela vårdprocessen.

Som sjuksköterska hos oss gör du allt från sedvanliga sjuksköterskeuppgifter till mer högspecialiserade arbetsuppgifter i form av avancerad läkemedelshantering, provtagning, handhavande av centrala infarter, pre och postoperativ vård, infektionsbehandling. Här har du goda möjligheter att utvecklas i din yrkesroll oavsett om du är ny eller erfaren.

Introduktion hos oss


"Många är ganska rädda att söka till en barnavdelning direkt efter examen, men det tycker jag verkligen inte att man ska vara. Vill man jobba med barn så ska man jobba med barn, det är ingen idé att vänta." 
-Lisa, sjuksköterska barnonkologen

Vi strävar alltid efter att vara en arbetsplats som utvecklas och där alla får ta plats och vår inskolning för nya medarbetare sker alltid på ett genomtänkt och strukturerat sätt. Vi sätter tydliga mål och har kontinuerliga uppföljningar. Längden är anpassningsbar då vi tar hänsyn till erfarenhet och individuella behov. Vi värdesätter att lära oss av varandra och tycker det är viktigt att ha en personalgrupp med både erfarna och mindre erfarna sjuksköterskor. Vi tror att en variation i gruppen bidrar till ökad kunskap, förståelse och utvecklingen vilket gynnar vår verksamhet.

Dina kvalifikationer


Du som söker är legitimerad sjuksköterska, gärna specialistutbildad inom barnsjukvård. Du är ansvarstagande, flexibel och noggrann, samt har en vilja att utvecklas med ett stort intresse för barnsjukvård. Som person trivs du att arbeta i team och har god kommunikations och samarbetsförmåga.

Vi erbjuder


Vi erbjuder tillsvidareanställning med tjänstgöring dag, kväll och helg och efter cirka ett år rotationstjänstgöring. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Karin Johansson: 018-611 93 19 
Gruppchef Susanne Preinitz 018-61124 68
Gruppchef Anneli Carendi 018-611 66 99
Facklig kontaktperson Vårdförbundet Magnus Grabski 018-611 97 59  

Vill du veta mer om vår avdelning eller kanske komma och hälsa på? Vi visar dig gärna runt och berättar mer om hur det är att vara sjuksköterska hos oss!? 

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer och tillsättning kan komma att ske fortlöpande, så välkommen med din ansökan redan idag!  

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.