Tillbaka

BMA-tjänst på Stamcellslab - för dig som vill göra något utöver det vanliga

Referensnummer AS339/2021
Sista ansökan 2021-04-20
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska laboratoriet

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Cellulär immunologi är en del av Klinisk immunologi och transfusionsmedicin på Akademiska Laboratoriet. Vi arbetar för patienter som behöver transplantationer av organ eller stamceller. Våra patienter har svåra sjukdomar som exempelvis cancer, diabetes och njursjukdomar. Vi tar bland annat hand om stamcellskördar, isolerar langerhanska ö-celler, samt gör vävnadstypningar inför organtransplantationer. Vi behöver nu förstärkning till vårt stamcellslab där vi idag är fyra personer.

Ditt uppdrag


Dina arbetsuppgifter som biomedicinsk analytiker hos oss kan bestå i att:
 • Ta hand om och frysa ner stamceller i renrum
 • Gå till hematologavdelningen för att hjälpa till vid transplantation av stamceller
 • Analysera prover med flödescytometri
 • Rena fram celler till någon av de kliniska studier vi deltar i
 • Få egna specialprojekt, allt från partikelmätning i renrum, beställningar, valideringar till dokumenthantering

På stamcellslab är mycket av arbetet ett hantverk och det sker till stor del i renrum. Nedfrysta stamceller förvaras i kvävekärl i väntan på transplantation. Då renrummet och kvävetankarna är en del av våra arbetsredskap har vi även ansvar för kvalitetskontroller, övervakning och underhåll av dem. Stamcellspatienter och flödesprover kommer från hela Mellansverige så ett nära samarbete med avdelningar på sjukhuset och regionen är vår vardag.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är
 • Legitimerad biomedicinsk analytiker eller har motsvarande kompetenser.
 • Talar och skriver svenska flytande.

Vi ser det som meriterande om du också
 • Har vana från att arbeta med celler i steril miljö.
 • Har vana av att arbeta i renrum.
 • Har erfarenhet av flödescytometri
 • Trivs med hantverksmässigt labbande.

Din kompetens


Utöver ovanstående så behöver du också för denna tjänst vara driftig, prestigelös, vara bra på att samarbeta och vilja bidra till ett positivt arbetsklimat. I ditt arbete behöver du vara noggrann och ansvarstagande, samt ha förmåga att självständigt planera och genomföra ditt arbete. Lite stresstålighet är också en fördel hos oss eftersom planen för arbetsdagen snabbt kan förändras och det händer att oplanerat kvällsjobb dyker upp ibland.

Vi erbjuder


Tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning om högst 6 månader kan komma att tillämpas.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Lena Wehlin, 018-611 36 34
Processansvarig BMA Ewa C Jansson, 018-611 41 83

Fackliga kontaktpersoner
Hillevi Henryson, Naturvetarna, tel.  018-611 41 88
Emelie Granath, Vårdförbundet, tel. 018-611 41 88

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning kan komma att ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan till oss.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.