Tillbaka

Överläkare till psykosmottagning B

Referensnummer AS336/2021
Sista ansökan 2021-04-19
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Vår verksamhet


Nu söker vi en överläkare inom psykiatrin med tjänstgöring inom psykosvården, sektionen för psykos- och rättspsykiatri. Psykosvården har en mycket välfungerande vårdkedja med öppenvård och heldygnsvård - med möjlighet till direktinläggningar på dagtid. Teamarbetet i öppenvården med erfarna samordnare är grunden för omhändertagandet. Mottagningen är lokaliserad på Akademiska sjukhusets kärnområde, Ingång 10 (Psykiatrins hus) med gångavstånd till resecentrum.

Ditt uppdrag


Arbetet består av sedvanliga arbetsuppgifter i psykosvården för en överläkare.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad läkare med specialistkompetens i psykiatri, med flera års erfarenhet som specialist. Du är även disputerad.

Vi erbjuder


Vi kan erbjuda tillsvidareanställning på heltid. Jour- och beredskapstjänstgöring ingår. Inför tillsättning tas utdrag ur misstanke- och belastningsregistret.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Sektionschef Tarja-Leena Kirvesniemi, tel. 018-611 23 63.
Facklig kontaktperson nås via växeln: 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven.

De handlingar vi behöver förutom CV och personligt brev är specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.

Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.

För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av tjänster för specialistutbildade läkare på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap.  8§) och dokumenten är nödvändig för sakkunnigprövningen.

Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.