Tillbaka

Vikarierande underläkare till palliativt centrum - Sommar 2021

Referensnummer AS330/2021
Sista ansökan 2021-04-20
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde blod- och tumörsjukdomar

Arbetsplatsbeskrivning

Den högspecialiserade cancervården på Akademiska sjukhuset är en av landets främsta. Här är tempot högt, vården komplex och involverar en mängd specialistkompetenser. Vårt mål är att vara nationellt och internationellt ledande när det gäller vård, forskning och undervisning inom cancerområdet. Vårt arbete präglas av omtanke om såväl patienten som varandra och vi jobbar långsiktigt och strategiskt med olika former av kompetensutveckling. Inom Blod- och tumörsjukdomar finns sex sektioner och vi är totalt ca 500 medarbetare.

Vår verksamhet


Den specialiserade palliativa vården på Akademiska sjukhuset bedrivs på Palliativt centrum. Här vårdas patienter med olika diagnoser och i alla åldrar. Vi bedriver palliativ vård till patienter med komplexa symtom eller vars livssituation medför särskilda behov och vi arbetar i multiprofessionella team där särskild kunskap och kompetens tas tillvara.

Vid palliativt centrum finns tre palliativa enheter; Hospice för specialiserad palliativ slutenvård, avdelningen för specialiserad hemsjukvård (ASH) med Uppsala och Knivsta kommun som upptagningsområde samt ett palliativt konsultteam med rådgivning och utbildning för både öppen- och slutenvård i hela länet. Verksamheten kännetecknas av helhetssynen på människan, högkvalificerad vård och omvårdnad samt stöd till närstående. Vi håller till på Genetikvägen, 3,5 km söder om Akademiska sjukhuset.

Forskning och utbildning är en viktig del av all verksamhet på Akademiska sjukhuset, så även på palliativt centrum.

Ditt uppdrag


Som underläkareläkare vid palliativt centrum har du möjlighet att arbeta på Hospice och ASH, med handledningen av erfaren kollega. I arbetsuppgifterna ingår bland annat inskrivning och utskrivning av patienter, både i patentens hem och på vårdavdelning. Schemat är inriktat på bästa möjliga kontinuitet både för läkare och patienter. Arbetet är förlagt dagtid utan jourtjänstgöring.

Dina kvalifikationer


Vi söker i första hand legitimerade läkare men även dig som har läkarexamen med erfarenhet från avdelningsarbete. Du sätter alltid patienten i fokus och har förmågan att kommunicera dina kliniska bedömningar och beslut. Är du även ödmjuk och ansvarstagande kan Akademiska sjukhuset vara rätt utmaning för dig. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga. B-körkort är ett krav.

Vi erbjuder


Vi erbjuder ett sommarvikariat på tre månader. Lön och tillträdesdag enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Tf Verksamhetschef Henrik Lindman
Sektionschef Stina Johansson 018-617 04 33
Fackliga organisationer nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer och tillsättning kan ske löpande under ansökningstiden. OBS! Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.