Tillbaka

Utbildningssjuksköterska till 30E

Referensnummer AS329/2021
Sista ansökan 2021-04-27
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde akutsjukvård och internmedicin

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Medicinavdelning 30E har 25 vårdplatser, vi vårdar internmedicinska patienter med dominans av hjärt- och kärlsjukdomar såsom hjärtsvikt, aortasjukdomar, högt blodtryck samt venös proppbildning.  
Vi har åtta telemetriplatser för hjärtövervakning, och som sjuksköterska erbjuds man utbildning inom telemetriövervakning. Sedan årsskiftet samarbetar medicinavdelningen med kardiologen att öppna hjärtsviktsdagvård med 5 vårdplatser för hjärtsviktspatienter, vilket är spännande, roligt och utmanande. 

Patientgrupper som kommer att vårdas på hjärtsviktsdagvården är personer i behov av; blod och järninfusion, extraktion av cava filter, hjärtsviktsmedicinering, fortsatt vård efter utskrivning, hypertonimedicinering samt pleura/ascites-tappning. Hjärtsviktsdagvården bemannas med en sjuksköterska, en undersköterska och en överläkare som även har ansvar för hjärtsviktsmottagningen och hjärtultraljudsundersökningar samt konsultationer.   

Ditt uppdrag


Som utbildningssjuksköterska är du direkt underställd avdelningschefen med uppdraget att planera, genomföra och följa upp utbildning för våra anställda sjuksköterskor och undersköterskor. I uppdraget ingår även att samordna och vara huvudhandledare för sjuksköterskestudenter som är under verksamhetsförlagd utbildning, VFU. 

Ditt arbete innebär att du säkerställer kompetensutveckling hos kollegor genom att bland annat: 

- Samordna, ansvara och vara delaktig i utformning och genomförandet av avdelningens utbildning
- Ansvara för att introducera nya medarbetare 
- Ansvara för innehåll och upplägg av introduktionsprogram för nya medarbetare 
- På ett positivt och pedagogiskt sätt ge direkt klinisk handledning till undersköterskor och sjuksköterskor på avdelningen 

Dina kvalifikationer


Du är legitimerad sjuksköterska med minst 3 års erfarenhet av slutenvård. Du har utbildningserfarenhet. Du har god datorvana och har goda kunskaper att arbeta i Office-paketet.   
Utöver detta ser vi det som meriterande om du har: Specialistsjuksköterskeexamen, Magisterexamen, Erfarenhet från akutsjukvård, Utbildning inom pedagogik, Handledarutbildning.

Din kompetens


Flexibel - Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar.
Strukturerad - Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt inom uppsatta tidsramar.
Samarbetsförmåga - Du arbetar bra med andra människor, är lyhörd och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.
Pedagogisk insikt - Du anpassar sättet att förmedla ditt budskap till mottagaren, baserat på dennes förutsättningar att ta till sig kunskap.
Ledarskap - Du leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål, samt skapar engagemang och delaktighet.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet. 

Vi erbjuder


Tjänstgöringsgrad 100% eller enligt överenskommelse. Ditt uppdrag kommer att kombineras med klinisk tjänstgöring där fördelningen kommer vara ca 50% som utbildningssjuksköterska och övriga ca 50% kliniskt arbete inom enheten. 

Hjärtsviktsdagvården bemannas måndag-torsdag klockan 07.30-20.30 och på fredagar 07.30-16.30. Medicinavdelningen bemannas alla dagar och tider på dygnet.  

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef: Gunilla Karlholm, telefon 018-6110281 
Avdelningschef: Sollmaz Deriss, telefon 018-6112710 
Facklig kontaktperson för Vårdförbundet nås via växeln 018 - 611 00 00 

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer och tillsättning kommer att äga rum fortlöpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.