Tillbaka

Utbildningsledande sjuksköterska till AVA

Referensnummer AS319/2021
Sista ansökan 2021-04-30
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde akutsjukvård och internmedicin

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


AVA 30C är en akutvårdsavdelning med 15 vårdplatser. Till oss kommer patienter efter ett initialt omhändertagande på akutmottagningen alternativt efter vård på intensiv eller intermediärvårdsavdelning. Vi behandlar bland annat patienter med bröstsmärta, hjärtarytmier, hjärtsvikt, infektioner, diabetes, intoxikation, lungembolier och ventromboser. På avdelningen vårdas även patienter som har behov av hjärtövervakning med telemetri.
AVAs arbetsgrupp är positiv, kompetent och driven och arbetsplatsen präglas av ett öppet och professionellt klimat. Vi arbetar med personcentrerad vård och ser patienten som en del av teamet.

Ditt uppdrag


Som utvecklings-/utbildningsansvarig sjuksköterska är du direkt underställd avdelningschefen med uppdraget att planera, genomföra och följa upp utbildningar samt handleda och arbeta kliniskt för och med våra anställda sjuksköterskor och undersköterskor. I uppdraget ingår även att samordna och vara huvudhandledare för sjuksköterskestudenter som är under verksamhetsförlagd utbildning, VFU.
Ditt arbete innebär att du säkerställer kompetensutveckling hos kollegor genom att bland annat:
- Samordna, ansvara och vara delaktig i utformning och genomförandet av avdelningens utbildning
- Ansvara för att introducera nya medarbetare
- Ansvara för innehåll och upplägg av introduktionsprogram för nya medarbetare
- På ett positivt och pedagogiskt sätt ge direkt klinisk handledning till undersköterskor och sjuksköterskor på avdelningen

Ditt uppdrag som utbildnings/utvecklingssjuksköterska kommer att kombineras med klinisk tjänstgöring. Fördelningen av dessa uppdrag kommer vara ungefär 50 % som utbildningssjuksköterska och övrig tid arbetar du med kliniskt utvecklingsarbete inom enheten. För att kunna bidra med kompetens och erfarenhet vill vi att du ska ha arbetet flera år som sjuksköterska och då gärna inom akutsjukvård. Dessutom bör du känna dig trygg i att handleda och utbilda all personal.

Dina kvalifikationer


Du är legitimerad sjuksköterska med flera års erfarenhet av slutenvård, minst 3 år. Du har god datorvana och har goda kunskaper att arbeta i Office-paketet.

Utöver detta är det meriterande om du har:
- Erfarenhet från akutsjukvård
- Specialistutbildad sjuksköterska, gärna inom akutsjukvård eller intensivvård
- Utbildning inom pedagogik
- Handledarutbildning
- Magisterexamen

För att trivas i den här tjänsten har du ett pedagogiskt förhållningssätt och en god samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Din kompetens


Du är strukturerad, ansvarstagande, tycker om att leda och är målmedveten. Du bör vara van att handleda och ha goda pedagogiska egenskaper. Du är flexibel och gillar utmaningar. Du är tillmötesgående, trivs med att arbeta i team och vill ständigt förbättra och utveckla avdelningen. Du sätter patienten i fokus.

Vi erbjuder


Tillsvidareanställning med företrädelsevis förlagd arbetstid mån-fre, enstaka natt och helgpass kan förekomma. Tjänstgöringsgrad 100% eller enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Maria Sjöström tel 018-617 10 87
Bitr. Avdelningschef Alexandra Lindberg tel. 018-617 27 35
Facklig kontakt nås via växeln tel 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer sker löpande och kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.